Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 7 apr 10:52

Beurzen Vandaag in juichstemming

0 0 Leestijd ongeveer

Positieve berichten overheersen de stemming op de beurzen. De stijgende trend bij het aantal coronagevallen lijkt in Europa gekeerd. Beleggers denken weer aan een toekomst van omzet- en winststijging.

NEDERLAND

De AEX-index steeg vanochtend met 3%. De Midcap-index ging met bijna 4% omhoog. Uitblinkers waren de eerder zwaar in de aandelenkoers getroffen vastgoedbedrijven. Alleen Flow Traders daalde vanochtend in koers. Het bedrijf profiteert van volatiliteit, maar beleggers koppelen dat uitsluitend aan koersdalingen van de andere aandelen, terwijl toch ook koersstijging bijdraagt aan volatiliteit. Wij hebben een houdadvies op het aandeel staan.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.45 uur:

 • Eurocommercial +13,4%
 • Unibail-Rodamco-Westfield +12,0%
 • ArcelorMittal +9,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.45 uur:

 • Flow Traders -3,2%

EUROPA

De Eurostoxx50-index nam vanochtend met bijna 3% toe. De twee grootste stijgers kwamen uit de zware industrie. Beleggers zien reizen en vliegen op termijn weer toenemen en willen op de bodem kopen. Er waren bijna geen dalers en de aandelen die daalden deden dat met enkele tienden van procenten.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Airbus +9,6%
 • Safran +9,1%
 • ING +8,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Iberdrola -0,6%
 • AB Inbev -0,1%

VERENIGDE STATEN

Op de Amerikaanse beurzen heerste gisteren een hosannastemming. Uit verschillende Europese landen kwamen positieve berichten over een mogelijke afname van de groei van de coronaproblemen en ook president Donald Trump uitte zich positief. De beleggers kwamen daardoor in een optimistische stemming. Technologie, luxeconsumptie en bedrijven die met vakantie vieren te maken hebben (cruisemaatschappijen, creditcardondernemingen) profiteerden vooral. In de Dow Jones Industrial-index waren aandelen in trek die recent juist slecht hadden gepresteerd, zoals Boeing. Net als in Europa stegen dus aandelen die werkzaam zijn in de vliegtuigindustrie, zoals ook Raytheon Technologies. Naast American Express steeg ook Visa flink, met meer dan 10%. Er waren geen dalers.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +19,5%
 • Raytheon Technologies +15,3%
 • American Express +14,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • n.v.t.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
Nedap tradingupdate

Macrocijfers:
Inflatie Nederland, maart jaar-op-jaar (verwacht:1,8%; vorig: 1,6%)

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.