Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 6 jan 15:30

Sligro is er nog lang niet

0 0 Leestijd ongeveer

Sligro beleefde een moeilijk jaar, met tegenvallende groei in België en problemen na de overname van de  distributie van Heineken-activiteiten. De moeilijkheden bleken andermaal bij de omzetupdate over het vierde kwartaal.

Beleggers reageerden enthousiast op de omzetupdate van Sligro over het vierde kwartaal en die over heel 2019. De koers steeg met bijna 7%. Kennelijk had de markt slechtere cijfers verwacht.

Autonome omzetdaling

De vraag is waarom. De omzet, die in de eerste jaarhelft autonoom nog met 0,4% was gegroeid, daalde in het tweede halfjaar met circa 1,4%. Daarbij was het vierde kwartaal met -2,5% in het belangrijke Nederland (90% van de omzet) nauwelijks beter dan het derde kwartaal (-3,2%). De markt van Sligro wordt kleiner en omzet-en winstgroei moeten momenteel vooral uit overnames komen. Bij een forse k/w van 27,4 blijft het advies daarom ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!