Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 28 okt 11:16

Arcadis verrast met sterke margesprong

0 0 Leestijd ongeveer

Het ingenieursbureau verrast met sterke kwartaalcijfers, hoewel de cashflow tijdelijk werd gedrukt door het gebruik van nieuwe software. De prestaties van Arcadis zijn echter nog niet te zien in koers.

In het derde kwartaal voerde Arcadis de netto-omzet met 5% op naar €642 mln. Op autonome basis versnelde de groei naar 3%, beter dan de verwachte plus van 2%. Vooral in Noord-Amerika en Australië gaat het uitstekend. In het Midden-Oosten blijft Arcadis selectief. De focus op winstgevendheid betaalt zich uit: de operationele ebita steeg met 17% naar €53 mln, wat neerkomt op een mooie margesprong, van 7,4 naar 8,3%.

Onzekerheid brexit

Een tegenvaller was de zwakke vrije kasstroom van €4 mln. De implementatie van Oracle-software drukte de cashgeneratie met €50 mln. In het vierde kwartaal zal de situatie normaliseren. Verder leidt de onzekerheid rond de brexit tot uitstel van grote projecten in het Verenigde Koninkrijk.

Prestaties Arcadis niet te zien in koers

Het orderboek blijft per saldo echter goed gevuld. De sterk verbeterde prestaties komen bij een k/w van 13 nog onvoldoende tot uiting in de koers . Ik hou daarom vast aan het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!