Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 22 okt 13:08

NSI ziet leegstand snel dalen

0 0 Leestijd ongeveer

Kantorenbelegger NSI profiteert van de krappe kantorenmarkt en ziet de leegstand sneller dalen dan verwacht.

In de eerste negen maanden zijn de nettohuuropbrengsten bij NSI met 4,7% teruggelopen naar €48,8 mln. Dat komt door desinvesteringen. Op autonome basis stegen de huren met 0,3%. Dankzij lagere rentelasten daalde het direct beleggingsresultaat met slechts 0,5% naar €35,4 mln. De winstverwachting voor heel het jaar is licht verhoogd van €2,40-2,50 naar €2,50-2,55 per aandeel.

NSI rekent op lagere leegstand

NSI is positief over de verhuuractiviteiten en rekent erop dat de leegstand eind dit jaar onder de 10% uitkomt. Eerder mikte het bedrijf nog op minder dan 11%. De niet-kernactiva maken minder dan 10% van de totale portefeuille uit en dat zal snel verder teruglopen. Samen met nieuwe aankopen zal dit de kwaliteit van het vastgoed verder doen verbeteren.

Stabiel dividend

Het dividend blijft naar verwachting stabiel op €2,16 per aandeel en levert een dividendrendement op van 5,3% . Ook gelet op het disagio van 4% blijf ik bij ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!