Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 11 okt 2019 11:40

Wichita stuwt groeitempo Fagron

0 0 Leestijd ongeveer

Fagron maakt opnieuw mooie omzetcijfers bekend – met dank aan de groei van de Amerikaanse fabriek in Wichita.

De omzet van Fagron is in het derde kwartaal met bijna 20% gestegen naar €137,5 mln. De vergelijkbare groei – exclusief het effect van overnames en valutaschommelingen – kwam half zo hoog uit op 9,9%. De fabriek in het Amerikaanse Wichita was met een omzetstijging van 30% een belangrijke motor achter die groei. De onderneming verwacht eind dit jaar een productieniveau te halen van $50 mln. Uiterlijk in 2022 moet het omzetdoel van $100 mln gehaald worden.

De totale Amerikaanse omzet nam op vergelijkbare basis met 20% toe naar €38,1 mln. In Europa veerde het groeitempo iets op naar 6% (naar €61,3 mln). Latijns-Amerika vormde het enige smetje op het fraaie kwartaal. De omzetgroei van 43% was namelijk voor het overgrote deel het gevolg van valuta-effecten en overnames. Het vergelijkbare tempo kwam uit op 9%.

Fagron vaart juiste koers

Tevens werd bekend dat grootaandeelhouders Baltisse en Waterland hun belang (13%) hebben verkocht. Hierdoor valt de dreiging van nieuwe verkoopdruk weg. De degelijke cijfers geven geen aanleiding het koopadvies bij te stellen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!