Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 21 aug 2019 15:34

Groeiverwachting ICT Group nog reëel na licht tegenvallende winst?

0 0 Leestijd ongeveer

ICT Group boekte in het eerste halfjaar een flinke omzetstijging, die echter voor het grootste deel afkomstig is van overnames. De winstcijfers vielen wat tegen, wat doet dit met ons advies?

De halfjaaromzet van €79,8 mln van ICT Group betekende een stijging van 31% ten opzichte van vorig jaar. Een flink deel van de toename komt door de overnames van het Zweedse Additude en het Nederlandse BNV. Zonder deze overnames zou de omzet met 9% gestegen zijn.

De overnames hebben extra kosten met zich meegebracht. Daardoor is de operationele winst relatief laag: €3,1 mln tegen €2,8 mln een jaar geleden. Netto resteert een winst van €2,5 mln (€0,27 per aandeel). Dat betekent een daling van 55,4% ten opzichte van vorig jaar. Maar toen was er een boekwinst van €4,1 mln waardoor de winst uitzonderlijk hoog was. Overigens heeft ICT dit jaar een boekwinst van €0,7 mln op het belang in GreenFlux geboekt.

Groei verwacht

ICT geeft aan dat hoge groei wordt behaald in de hightech-sector en de auto-industrie. Vooral dit laatste is opvallend, omdat veel Europese autobedrijven het juist moeilijk hebben. ICT heeft wel laten weten dat de verkoopstijging in deze sector in de tweede helft van dit jaar zal afnemen.

Voor het hele bedrijf wordt er gerekend op een omzetstijging in de laatste zes maanden. Daarbij wordt echter geen percentage of bedrag genoemd. Voor de langere termijn is wel een doel geformuleerd: in 2022 rekent ICT op een omzet van €200 mln tot €230 mln. Dat betekent dat de omzet de komende jaren met ongeveer 10% per jaar zal blijven stijgen.

De omzetontwikkeling is prima, maar de winst valt toch een beetje tegen. Op de wat langere termijn zal dat veranderen door de overgenomen bedrijven, maar die leveren nu nog extra kosten op. ICT is bovendien nog niet klaar met overnames. In het persbericht is al een nieuwe acquisitie aangekondigd. Het betreft Proficium, een bedrijf dat diensten verleent rond ‘smart cities’.

Advies ICT Group

Ik reken er wel op dat de winst zal stijgen, maar niet heel veel meer. Voor dit jaar verlaag ik de wpa-taxatie van €1,00 naar €0,70, en voor volgend jaar van €1,10 naar €1,00. Met deze laatste schatting komt de k/w uit op ongeveer 15. Daarmee vind ik het bestaande houdadvies nog steeds het meest passend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!