Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 31 jul 2019 11:34

Herstel Fugro krijgt verder vorm

0 0 Leestijd ongeveer

De beurskoers van Fugro schiet omhoog dankzij margeherstel en positieve vooruitzichten.

De lichtpuntjes die al enkele kwartalen zichtbaar zijn bij Fugro, gingen de afgelopen maanden weer wat feller branden. In de eerste jaarhelft is de omzet met 5,7% gestegen naar €796,9 mln. De ebit-marge kwam uit op 2,9%. Dat is een flinke meevaller, want na het eerste kwartaal stond dat percentage nog op 0,1. De onderneming profiteert vooral van een groeiende vraag naar windmolenparken en diensten voor het in kaart brengen van de zeebodem. Onderaan de streep verdubbelde het verlies van €40,5 naar €86,0 mln. Dat was voornamelijk het gevolg van een impairment van €61 mln op Seabed Geosolutions, wat nu in de etalage staat.

Betere omstandigheden

Topman Mark Heine vertelde dat de marktomstandigheden in Zuidoost-Azië verbeteren. Ook in Noord- en Zuid-Amerika stevent Fugro af op betere resultaten. De verhouding nettoschuld/ebitda van 2,8 bleef echter dichtbij het kritieke niveau van 3. Heine verwacht een verbetering in de tweede jaarhelft. Na de cijferpublicatie schoot de koers met bijna 20% omhoog. Het koopadvies wordt herhaald.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!