Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Alphabet verdient steeds meer aan advertenties

0 0 Leestijd ongeveer

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het tweede kwartaal een omzetgroei van 19,3% geboekt. Dat is positief nieuws omdat in het eerste kwartaal de groei tegenviel: 16,7%. In voorgaande jaren lag de groei bijna altijd boven 20%.

Ook de winst is het afgelopen kwartaal behoorlijk toegenomen, met een plus van 20,3%. Alphabet maakte verder bekend voor $25 mrd aan eigen aandelen in te gaan kopen. Dat klinkt als een enorm bedrag, en dat is het ook, maar op de huidige waarde kan daar nog geen 3% van de uitstaande aandelen mee worden gekocht.

De winst per aandeel (wpa) in het tweede kwartaal bedraagt $14,33. Over de eerste helft van het jaar is de wpa $23,91. Omdat de winst in de tweede helft van een kalenderjaar meestal hoger ligt dan in het eerste halfjaar, verhoog ik mijn wpa-taxatie voor dit jaar van $48 naar $50. Voor volgend jaar verhoog ik de schatting van $50 naar $57.

Meer advertenties

Sinds begin vorig jaar was Alphabet achtergebleven bij de andere grote Amerikaanse technologie-aandelen. De angst dat de periode van hoge groei definitief voorbij is, zorgde voor verminderde interesse bij beleggers in het internetbedrijf. Dat lijkt nu echter mee te vallen. Door de onverwacht goede resultaten steeg het aandeel de dag na publicatie met 10,5%.

Er zijn voldoende redenen om optimistisch te zijn, want Alphabet heeft de laatste tijd allerlei initiatieven gelanceerd om de advertentie-omzet op te krikken. Voorbeelden zijn gallery ads, waarbij een reeks reclamefoto’s zichtbaar wordt, en local campaigns, waarbij bedrijven kunnen adverteren om mensen in de buurt naar hun locatie te lokken. Verder groeien de cloud-activiteiten van Alphabet hard. En dan zijn er nog projecten zoals kunstmatige intelligentie.

Advies Alphabet

Op basis van een koers van $1250 en de wpa-schatting voor volgend jaar van $57 is de k/w ongeveer 22. Dat is helemaal niet hoog. De angst voor overheidsingrepen vanwege de machtspositie van Google is waarschijnlijk een belangrijke reden voor deze relatief lage waardering. Ik verwacht echter geen ingrijpende maatregelen, en verhoog daarom het advies naar ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!