Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 25 jun 13:15

Beter Bed overweegt terugtrekking uit Duitsland

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Beter Bed overweegt de Duitse activiteiten geheel of gedeeltelijk af te stoten. Dat kan een enorme teruggang van het aantal vestigingen betekenen.

Beter Bed heeft al enige tijd problemen in Duitsland. Het bedrijf heeft er in 2018 daarom 172 van de circa 1000 winkels gesloten. Dat kostte $8 mln. Tegelijkertijd werd elders echter uitgebreid, wat wel een heel grote belasting was voor de liquide middelen. Bovendien heeft Beter Bed de convenanten met de banken ‘overtreden’. Het bedrijf heeft aan hen extra onderpand moeten verstrekken.

Afstoten

Het bedrijf denkt daarom nu aan het deels of geheel afstoten van de Duitse activiteiten. Dat is een hele stap, omdat dan elders slechts iets meer dan 200 winkels overblijven. Ik handhaaf ons verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!