Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Dividendportefeuille: nauwelijks beweging

0 0 Leestijd ongeveer

Op weekbasis bewoog de Dividendportefeuille per saldo eigenlijk helemaal niet, met een rendement dat in 2019 blijft steken op +14,7%. Chemie en industrie deden het slecht, Healthcare presteerde goed.

De Dividendportefeuille kende een op het oog weinig spannende week met een minimaal verlies van slechts €15 , ofwel 0,005%. Toch waren er binnen de portefeuille enkele flinke verschuivingen op sectorniveau, met opnieuw een negatieve hoofdrol voor de meer cyclische aandelen uit de sectoren chemie en industrie, die sterk reageren op macro-economische en politieke ontwikkelingen (zie ook BASF in de Hoogdividendportefeuille).

Chemiesector

Grootste daler was de Amerikaanse producent van lijmen en kitten H.B. Fuller, die op weekbasis bijna 5% kwijtspeelde en net als nagenoeg de hele chemiesector niet ver van de laagste jaarkoers noteert. Ook Bayer, Eastman Chemical, PPG Industries en Henkel daalden ten minste 3%. Daarnaast waren er flinke verliezen voor CSX en Marriott International, twee hoogvliegers binnen de Dividendportefeuille, waar beleggers na een enorme koersstijging de laatste jaren (terecht) een stukje winst op namen.

Koersdoelverhoging

Marriott leverde zo’n 4% in, ondanks een een koersdoelverhoging van $117 naar $135 door Citigroup. Spoorvervoerder CSX daalde ook 4%, tot €74,90, maar noteert nog altijd dichtbij de hoogste koers ooit van $80,73 die begin mei werd aangetikt. Met een k/w van 17 en een dividendrendement van 1,3% behoort CSX, dat ik in 2012 kocht op $21,81, tot de duurdere aandelen binnen de portefeuille. De sector Healthcare deed het goed met Medtronic (+6%) als grootste stijger na meevallende kwartaalcijfers. Abbott won 3%.

Afsplitsing

Vorige week was er opnieuw een afsplitsing binnen de Dividendportefeuille, toen VF Corp, de Amerikaanse producent van (outdoor) kleding- en schoenen, zijn Jeans-divisie afsplitste. De merken Wrangler en Lee vallen nu onder Kontoor Brands, dat onder ticker KTB inmiddels een eigen beursnotering heeft. Per 7 aandelen VF werd 1 aandeel Kontoor ontvangen. Ik verkocht deze nieuwe stukken en kocht daarvoor VF bij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!