Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Koersverlies is soms voordelig

0 0 Leestijd ongeveer

De recente koersdalingen op de beurzen zijn vervelend voor iedereen die alleen aandelen in bezit heeft. Voor een aantal optietips hebben de lagere koersen ook een negatief effect, maar voor andere pakt het niet slecht uit.

Voor de call condor die in juni afloopt (optietip 115) ligt de ideale stand van de AEX op de dag van expiratie tussen 550 en 560 punten. Toen de AEX eind april boven 570 punten stond leek dat niet heel kansrijk. Er zijn wat AEX-aandelen die sindsdien ex-dividend gingen of dat nog gaan doen, wat een negatieve invloed heeft op de stand van de index, maar zo groot is dat effect nu ook weer niet.

Als de stijgende lijn van de eerste vier maanden van dit jaar doorgezet zou zijn, dan was de condor waardeloos afgelopen. Op het moment van schrijven, met de AEX op ongeveer 555 punten, is de condor €3 waard. Het is zeker niet ondenkbaar dat het koersverloop de komende weken de waarde verder doet toenemen.

Dalende DAX

Ook voor de 1-bij-2 callspread op de DAX-index (optietip 112) is de koersdaling niet rampzalig. Door de lagere DAX zijn de twee verkochte 12.500 calls een stuk minder waard geworden, wat goed nieuws is. Minder gunstig is dat ook de gekochte 12.000 call in waarde is afgenomen, maar per saldo valt het verlies wel mee.

En mocht de DAX weer herstellen de komende weken, dan zal de waarde vrij sterk kunnen oplopen. De gekochte call zal dan vrij hard oplopen, terwijl de twee verkochte calls wat minder sterk reageren omdat er weer een aantal weken verstreken zijn. Een grotere plus en twee kleinere minnen dus.

AMG

Een optietip waar de koersdaling erg ongunstig uitpakt is de AMG risk reversal. Naast het negatieve beursklimaat heeft het aandeel ook behoorlijk hinder van de verlaagde winstverwachting voor 2019. De verkochte 20 put die in september afloopt, is daardoor flink opgelopen. Dat is natuurlijk ongunstig voor een shortpositie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!