Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Advies van de dag Jaap Barendregt, 14 mei 12:00

Cruisemaatschappij ligt mooi op koers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen

De toeristenmarkt blijft een redelijke groeimarkt, ondanks de toenemende spanning in de wereld rond brexit, China en Iran. Norwegian Cruise Line Holdings profiteert hier volop van.

Norwegian Cruise Line biedt meerdaagse luxueuze toeristische boottochten aan. Het bedrijf vervoerde in 2015 2,16 miljoen reizigers, een aantal dat in 2018 was gegroeid tot 2,80 mln. Het bedrijf zetelt in de VS en beschikt momenteel over 17 moderne schepen, en vloot die spoedig zal worden uitgebreid. Die groei in de markt voor luxe cruises heeft te maken met de toenemende welvaart en zeker ook met de vergrijzing.  Het zijn vooral de oudere generaties die kiezen voor cruises.

Resultaten Norwegian Cruise Line Holdings

In 2015 bedroeg de jaaromzet $4,35 mrd, in 2018 was dat $6,06 mrd. Doordat de marge over dezelfde periode steeg van 16 naar 20%, groeide het operationeel resultaat van $702 mln naar $1219 mln. De nettowinst steeg tussen 2015 en 2018 van $427 mln naar $955 mln, een ruime verdubbeling. De grotere luxe (op soms nieuwe schepen) en hogere brandstofprijzen konden worden gecompenseerd door een grotere passagierscapaciteit (mede dankzij nieuwe schepen) en prijsverhogingen.

Verwachtingen verhoogd

Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers bleek dat de stijgende trend is voortgezet. Er werd een record aan boekingen gemeld en het bedrijf sprak de verwachting uit dat de stijging doorgaat in de rest van 2019 en in 2020, ook al omdat het aanbod wordt uitgebreid met een aantal aantrekkelijke nieuwe cruises. Het bedrijf ziet bovendien nog steeds ruimte om de prijzen te verhogen. De gecorrigeerde nettowinstverwachting voor 2019 werd verhoogd van $5,20 tot $5,30 naar $5,40 tot $5,50 per aandeel. Daarmee zit het bedrijf nu boven in de bandbreedte van de schattingen van analisten. Over 2018  bedroeg de wpa nog $4,92.

Fondscode (ticker)NCLH
Beurs:New York
Hoogste koers 12 mnd:$59,71
Laagste koers 12 mnd:$39,36
Beurswaarde:$12,5 mrd
Koers-winstverhouding 2019 (t)10,6
Dividendrendement:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!