Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Portefeuilles Jaap Barendregt, 8 mei 11:45

Offensieve portefeuille doet stap terug

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

De onzekerheid is terug in de financiële markten. Dat geeft druk op de beurskoersen en dit raakte vanzelfsprekend de Offensieve portefeuille. De oorzaak ligt in de toegenomen kansen dat het handelsconflict tussen de VS en China ernstiger vormen aanneemt dan de financiële markten hadden verwacht. En wie weet volgt daarna een conflict tussen de VS en Europa.

De nieuwe onzekerheid deed het rendement over 2019 van aandelensegment van de portefeuille de afgelopen week dalen van 25,9 naar 22,9%. Een deel van het verlies komt doordat bedrijven ex-dividend zijn gegaan, zoals Besi. Wij schrijven het dividend pas later bij. Maar een bedrijf als landbouwmachineproducent Deere heeft last van mogelijke Amerikaanse handelsbeperkingen. Chinese tegenmaatregelen zullen zeker de Amerikaanse landbouwsector treffen, waar zich een belangrijk deel van Trumps electoraat bevindt.

Bedrijfscijfers beïnvloeden Offensieve portefeuille positief

Daar staan overigens ook positieve factoren tegenover, zoals de mooie kwartaalcijfers van Adidas. Het rendement van dit aandeel over 2019 steeg afgelopen week door van 25,0% naar 37,2%. En DSM kwam dinsdag met mooie jaarverwachtingen, waardoor het aandeel ook flink steeg.

Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat de portefeuille voorlopig veel last zal krijgen van tegenvallende bedrijfscijfers. Dat zou echter wel later kunnen gebeuren, door het verslechterde beursklimaat en de effecten van het handelsconflict op latere bedrijfscijfers. De kaspositie van de portefeuille is gelukkig met 22,1% ruim, zodat we later door aankopen kunnen profiteren van een eventueel beursherstel. Het rendement over 2019 van de hele portefeuille daalde de afgelopen week van 20,0 naar 17,7%. Dat over de hele periode (sinds 2 november 2010) nam af van 75,1 naar 71,8%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!