Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 6 mei 2019 11:30

Tipterugblik: Amerco

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Amerco (ticker: UHAL) is sinds onze tip van een jaar geleden met circa 15% opgelopen.

Met een marktaandeel van 50% is het bedrijf de grootste verhuurder van verhuisbussen en aanhangwagens in de Verenigde Staten, onder andere via het bekende merk U-Haul. Daarnaast is het actief met de tijdelijke verhuur van opslagruimte. Amerco blijft agressief uitbreiden en richt zijn pijlen de laatste jaren vooral op deze laatste markt. Die is nog erg gefragmenteerd en biedt kansen voor een grote speler als Amerco. Vorig jaar is het aantal vierkante meters aan opslagruimte met 16% toegenomen en de pijplijn wijst op een voortzetting van dit groeitempo in de komende jaren.

Stevige winststijging Amerco

Omdat deze nieuwe locaties pas over een aantal jaar gaan bijdragen aan de winst, staan de marges al enige tijd onder druk. De operationele winstmarge ligt nog 150 tot 200 basispunten onder de piekniveaus van 2014-2015 en zal daar voorlopig niet naar terugkeren. Verslechtering wordt echter ook niet voorzien. De voortgaande expansie leidt tot een stevige omzet- en winstgroei. Over het derde kwartaal van het lopende boekjaar (dat eind maart 2019 is geëindigd) steeg de omzet met 9% naar $919,1 mln. Voor bijzondere posten en exclusief een belastingvoordeel werd er $4,01 per aandeel verdiend, tegen $3,24 in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Voor het lopende boekjaar zit wederom een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel in het vat. Met een k/w van 18 zijn de goede vooruitzichten voldoende in de koers verwerkt. De verhuurmarkt voor met name bestelbussen is laagdrempelig en daardoor erg competitief. Datzelfde geldt voor de markt voor opslagruimte, waar veel partijen aan het expanderen zijn. Hier kan makkelijk overcapaciteit ontstaan. Het koopadvies is in de loop van het jaar verlaagd naar ‘houden’ en daar houd ik aan vast.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!