Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Hoogdividendportefeuille: Health Care onder druk

0 0 Leestijd ongeveer

De Hoogdividendportefeuille ligt er nog altijd prima bij, met een rendement van 12% in 2019. Tegenover lagere koersen voor farmaceuten en vastgoed stonden mooie winsten voor Kimberly Clark en BASF.

Het belang van een goede spreiding binnen de portefeuille bleek deze week nog maar eens, met vooral forse koersdalingen voor de sector Health Care met Pfizer en Sanofi. Er zijn nog steeds zorgen over de toenemende druk van de Amerikaanse toezichthouder om prijzen verder te verlagen. Na farmaceuten, verzekeraars en uitbaters van ziekenhuizen was er deze week ook serieuze koersdruk voor producenten van medische apparatuur in een sectorbrede verkoopgolf.

Bernie Sanders

Volgens analisten neemt de politieke druk verder toe nu senator Bernie Sanders de laatste versie van zijn ‘Medicare-for-All’ plan heeft onthuld. Dit houdt in dat Amerikanen over zullen gaan op een op ‘Medicare’ gebaseerd ziektekostenplan van de overheid. Dat zal resulteren in een flinke prijsdruk als er centraal ingekocht wordt. Of het zover komt is de vraag, maar de onzekerheid zorgt voor aanhoudende koersdruk.

Pfizer leverde bijna 8% in en staat in 2019 inmiddels op een koersverlies van ruim 10%. Ook Sanofi was met -5,5% een van de grotere dalers. Pleister op de wonde is hier dat Novartis, waarvoor Sanofi werd gekocht, het nog slechter deed met -6,6%. Ook Realty Income, dat erg hard was opgelopen, deed in lijn met sectorgenoten een stap terug en verloor 4%. In positieve zin was er een koerswinst van ruim 6% voor BASF, dat meeliftte op herstel binnen de chemiesector. Grootste winnaar was Kimberly-Clark (zie kader) dat na sterke kwartaalcijfers hard op weg is naar een nieuwe hoogste koers ooit.

  • Rendement 2019: +12,1%
  • Sinds start (29 juni 2018): +7,2%
Sterke prestatie Kimberly Clark
Kleenex- en Huggies-producent Kimberly Clark pluste maandag 5,4% na onverwacht goede cijfers over het eerste kwartaal. De winst per aandeel van $1,66 lag ruim boven de gemiddelde analistenconsensus van $1,54 en de omzet van $4,6 mrd was hoger dan de verwachte $4,5 mrd. Kimberly Clark profiteert van hogere verkoopprijzen en kostenbesparingen. Het aandeel stijgt dit jaar 14% en nadert het record uit 2016.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!