Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 7 mrt 10:00

Een anti-verlanglijstje met 25 internationale aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

25 toonaangevende internationale aandelen, waaronder Apple en Facebook, hebben van ons de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gekregen. Dat kunnen bijstellingen van houdadviezen zijn, maar ook bekrachtigingen van eerder afgegeven verkoopadviezen. Voor al deze adviezen geldt dat ze op basis van technische analyse tot stand zijn gekomen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
AB InBev: een van de beste shortposities (1 februari)
AB InBev behoort tot onze succesvolste shortposities in Europa. Het aandeel werd eind 2017 op ‘verkopen’ gezet toen de koers door een stijgende steunlijn zakte en de indicatoren in de verkoopstand terechtkwamen. Sinds dat moment is de koers tot eind december vorig jaar met meer dan 40% gezakt.
Adecco
Adecco blijft op verkooplijst staan (10 januari)
Adecco staat sinds mei vorig jaar op de verkooplijst. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op CHF69. Enkele weken daarvoor waren de indicatoren al gedraaid. Het 40-weeks gemiddelde kreeg een negatieve hellingshoek en de MACD zakte door de nullijn.
Apple
Apple zakt verder weg (14 december)
Apple is verder weggezakt nadat het aandeel eerder uit het stijgend trendkanaal was gevallen. Het houdadvies, dat nog maar dateert van eind november, wordt omgezet in een verkoopadvies.
AT&T
AT&T al lang op ‘verkopen’ (7 maart)
AT&T is een van onze langstlopende Amerikaanse shortadviezen. Al in september 2017 werd het aandeel op ‘verkopen’ gezet, toen de koers door de horizontale steun op $36 zakte. In het begin werden beleggers die het aandeel short zaten, nog even flink op de proef gesteld.
Bank of America
Advies Bank of America gehandhaafd ondanks herstel (15 februari)
Bank of America is krachtig hersteld. Maar het verkoopadvies van oktober vorig jaar blijft intact. Dit advies ontstond door drie elkaar opvolgende technische signalen. Ten eerste zakte de koers door een stijgende steunlijn. Daarna werd een lagere bodem neergezet en ten derde gaven de indicatoren een verkoopsignaal.
BASF
Herstel BASF onvoldoende (1 februari)
BASF laat een krachtig herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december. Maar het herstel is niet voldoende om het advies op te waarderen naar ‘houden’. Het aandeel kwam destijds op de verkooplijst toen de koers door de horizontale trendlijn op €79 zakte. Toen werd een hoofd-en-schoudersformatie voltooid.
Bayer
Herstel Bayer maakt geen indruk (25 januari)
Bayer heeft recent herstel laten zien. Maar we zijn nog niet onder de indruk en laten het aandeel op ‘verkopen’ staan. Het verkoopsignaal dateert van augustus vorig jaar. De koers zakte toen onder de horizontale steunlijn op €85.
BNP Paribas
BNP Paribas doet het volgens het boekje (4 januari)
BNP Paribas behoort tot onze succesvolste verkooptips van 2018. Begin april zakte de koers uit een zijwaartse beweging met steun op €62,50 en weerstand op €69. Daarna werd een duikvlucht ingezet. Eigenlijk zou de grafiek van het Franse bankaandeel zo in een boek over technische analyse passen.
Caterpillar
Flinke pullback Caterpillar (18 januari)
We hebben Caterpillar afgelopen november op ‘verkopen’ gezet toen de koers door de horizontale steun op $135 zakte.Daarna daalde de koers in eerste instantie verder. Maar recent hebben we tevens een flinke pullback gezien.
Daimler
Indicatoren negatief voor Daimler (18 januari)
Daimler heeft sinds de zomer van 2018 een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €59. Ook de indicatoren, het 40-weeks gemiddelde en de MACD, draaiden toen in de verkoopmodus. De koers heeft daarna een dalend trendkanaal gevormd en de winst op de shortpositie is opgelopen tot 15%.
Deutsche Post
Beleggers Deutsche Post nog steeds niet veilig (22 februari)
Deutsche Post heeft maar mondjesmaat geprofiteerd van het recente positieve beurssentiment. Dat maakt dat beleggers nog steeds niet veilig zijn. Beleggers die het trendverloop in de gaten houden, waren overigens in mei vorig jaar al uitgestapt. Een reden om in te stappen is er nog niet.
DowDuPont
Verder herstel DowDuPont nodig (25 januari)
Net als veel andere aandelen laat DowDuPont een sterk herstel zien na de klap van december. Maar het herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopsignaal uit oktober ongedaan te maken. De koers zakte toen door de horizontale steun op $61,50.
Exxon Mobil
Wilde rit voor Exxon Mobil (4 januari)
ExxonMobil heeft een bizarre koersbeweging achter de rug. De koers brak in de zomer opwaarts uit een dalend trendkanaal, waarna ook een hogere top werd neergezet. De MACD was toen ook al enkele weken boven de nullijn.
Facebook
Voorzichtig herstel bij Facebook (22 februari)
Facebook heeft de laatste twaalf maanden grote koersschommelingen doorgemaakt. In de zomer van vorig jaar leek aan de euforie geen einde te komen, wat de beurskoers op een historisch hoogtepunt plaatste. Een half jaar later deden beleggers het aandeel massaal in de verkoop.
General Motors
Verkoopadvies General Motors betaalt zich nog niet uit (1 februari)
Het verkoopadvies van General Motors, afgegeven in oktober van vorig jaar, betaalt zich nog niet uit. De koers zakte in de herfst achtereenvolgens door een stijgende steunlijn en de horizontale trendlijn net onder de $35. Ook de indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus.
Gilead Sciences
Verdere adviesverlaging voor Gilead Sciences (4 januari)
Nog maar enkele weken geleden werd Gilead Sciences technisch onder de loep genomen. Toen kwamen we niet verder dan een houdadvies. De koers zakte begin 2018 uit een stijgende wigformatie, maar wist na een snelle daling steun te vinden bij de belangrijke bodem die zich vormde in het voorjaar van 2017.
Glencore
Seinen nog op rood voor Glencore (1 februari)
Glencore zit nog altijd in een dalende trend. Die ontstond in september vorig jaar toen de koers door de onderkant van een zijwaartse range zakte. De neergaande trend werd ook bevestigd door de indicatoren. Het 40-weeks gemiddelde ging dalen en de MACD zakte onder de nullijn.
Home Depot
Veel dalingspotentieel bij Home Depot (10 januari)
Er lijkt een dalende trend te zijn begonnen bij Home Depot. We verlagen daarom het advies naar ‘verkopen’. Er is aardig wat dalingspotentieel. De eerste steun ligt bij de bodem van medio 2017 op $147.
IBM
Herstel IBM nog onvoldoende (15 februari)
Net als veel andere Amerikaanse aandelen laat IBM een krachtig herstel zien. Maar dit is vooralsnog niet genoeg om het verkoopadvies in te trekken. Dit advies dateert van oktober 2018. De koers zakte toen door de horizontale steun op $140.
Manpowergroup
Manpowergroup zit gevangen (15 februari)
Manpower zit nog altijd gevangen in een dalend trendkanaal. Zolang de koers hierbinnen beweegt, blijft het verkoopadvies van kracht. We hadden Manpower in mei 2018 op verkopen gezet toen de koers door de belangrijke horizontale trendlijn op $100 zakte.
Orange
Orange bewijst grilligheid markt (15 februari)
Dat het snel kan verkeren op de aandelenbeurzen bewijst Orange. Lange tijd zat het aandeel gevangen in een neutrale driehoek. Eind 2018 brak Orange hier opwaarts uit, tegen het overheersende negatieve sentiment op de aandelenbeurzen in.
Santander
Santander geeft trend weer (25 januari)
Na de Amerikaanse banken zijn ook Europese banken hersteld. Dat is goed te zien aan de recente uitbraak van Santander uit het dalend trendkanaal. Maar overtuigend is het nog niet. Het verkoopadvies blijft daarom vooralsnog gehandhaafd.
Schlumberger
Shortpositie Schlumberger op grote winst (25 januari)
Schlumberger zit in een bearmarkt sinds het moment dat de koers door de horizontale steun op $61 zakte. Het aandeel is toen hard gedaald en onze shortpositie staat inmiddels op een grote winst. Recent heeft de koers een krachtig herstel laten zien, wat logisch is gezien de voorafgaande daling.
Teva
Vers verkoopadvies voor Teva (10 januari)
Lange tijd hebben we bij Teva rekening gehouden met de vorming van een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie. De linkerschouder van dit patroon vormde zich al medio 2017 en de kop eind dat jaar. De rechterschouder heeft meer tijd in beslag genomen en vormde zich gedurende het eerste kwartaal van 2018.
Vale
Winst nemen op longpositie Vale (22 februari)
Het wordt dan eindelijk tijd om een keer winst te nemen op de longpositie die wij sinds een aantal jaren aanhouden in Vale. En het is niet zomaar een winst: ik incasseer 130%. Resultaten worden vaak positief beïnvloed door enkele grote positieve uitschieters.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!