Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 28 feb 10:00

Nederlandse aandelen met een technisch verkoopadvies

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

De afgelopen drie maanden hebben wij een reeks Nederlandse aandelen een verkoopadvies gegeven. Deze verkoopadviezen zijn tot stand gekomen met technische analyse en een beleggingshorizon van twaalf maanden. U vindt alle tips hier overzichtelijk op een rijtje.

Een keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: 26 buitenlandse aandelen met een verkoopadvies.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts flink gekelderd (18 januari)
Aalberts is hard gedaald, na de voltooiing van een drievoudige topformatie en het daaruit voortvloeiende verkoopsignaal. Inmiddels bedraagt de winst op onze shortpositie zo’n 23,5%. De koers zit in een krachtig dalende trend, hetgeen zichtbaar is aan de steeds lager liggende toppen en bodems.
Acomo
Acomo krijgt niet langer het voordeel van de twijfel (11 januari)
Acomo werd in oktober vorig jaar op ‘verkopen’ gezet. Dat was rijkelijk laat, want de koers zat al langere tijd in een dalend trendkanaal. Ook de indicatoren stonden eigenlijk al gedurende het hele vorige jaar op ‘verkopen’. Het aandeel kreeg middels een houdadvies lange tijd het voordeel van de twijfel.
AMG
Beeld AMG rap verslechterd (14 december)
AMG is afgelopen zomer uit het stijgende trendkanaal gezakt. Daarna is een zijwaartse beweging ontstaan. Wij hadden het aandeel enkele weken geleden al op ‘houden’ gezet, omdat er na de doorbraak uit het trendkanaal geen verbetering optrad. Nu is zelfs een verkoopadvies gerechtvaardigd.
Aperam
Aperam: krachtige pullback maakt nog geen stijgende trend (31 januari)
Aperam laat een mooi herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december op €21. Maar dit herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopadvies, dat dateert van april 2018, uit de boeken te halen.
Beter Bed
Beter Bed: een van de beste shortposities (15 februari)
Beter Bed behoort tot onze succesvolste shortposities. Het aandeel heeft sinds oktober 2017 een verkoopadvies. De koers zakte toen uit een licht stijgende wig. Dat is een patroon waarbij de stijgende steunlijn iets steiler loopt dan de stijgende weerstandslijn.
Boskalis
Boskalis maakt het toch niet waar (14 december)
Boskalis heeft lange tijd op ‘houden’ gestaan. In de zomer van dit jaar leek het zelfs even de goede kant op te gaan toen de koers een hogere top neerzette en daarnaast en passant door het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde brak.
Brunel
Brunel kan nog verder dalen (11 januari)
Brunel staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen uit een zijwaartse beweging, waarvan de onderkant steun bood op €14,50. Tegelijkertijd met deze neerwaartse doorbraak gingen de indicatoren in de verkoopmodus. Inmiddels is de koers ruim 22% gedaald en er lijkt nog meer daling in het vat te zitten.
Corbion
Corbion zakt door horizontale steunlijn (3 januari)
Corbion hield nog lang stand. Maar nu de koers door de belangrijke horizontale steun op €24,50 is gezakt, is het aandeel in een dalende trend terechtgekomen. Het advies wordt verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Het negatieve beeld wordt ondersteund door de indicatoren.
Eurocommercial Properties
Verkoopadvies Eurocommercial Properties herhaald (15 februari)
Eurocommercial Properties staat sinds september vorig jaar op ‘verkopen’. Aanleiding was de val van de koers uit een zijwaarts trendkanaal, met steun op €33 en weerstand op €38. Ondertussen is de winst op onze shortpositie opgelopen tot zo’n 10%.
Euronext
Bij Euronext wijst alles op ‘verkopen’ (14 december)
Enige weken geleden hebben we Euronext een houdadvies gegeven. De koers zat te lang in een zijwaartse beweging om het oude koopsignaal nog te handhaven. Maar het aandeel is recent uit de zijwaartse beweging gezakt. De indicatoren staan sinds enige tijd ook in de verkoopstand.
HAL Trust
Advies HAL Trust bevestigd (7 december)
De grens van €140 is een belangrijke scheidslijn voor HAL Trust. Toen de koers hier in oktober dit jaar onder zakte, hebben we het aandeel op ‘verkopen’ gezet en dit advies herhalen we nu.
ING
ING nog niet van verkoopadvies af (25 januari)
ING heeft sinds maart vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €14,50. Daarna gaven ook de indicatoren een verkoopsignaal. ING had nota bene vlak voor de neerwaartse uitbraak nog een hogere top laten zien.
Kendrion
Kendrion toont nauwelijks herstel (8 februari)
Kendrion zit nog altijd in een dalende trend. De goede januarimaand heeft het aandeel nog weinig positiefs gebracht. Er is hoegenaamd geen herstel te zien geweest en dat is een veeg teken. We laten het aandeel daarom op ‘verkopen’ staan.
Lucas Bols
Lucas Bols blijft vooralsnog op ‘verkopen’ (18 januari)
Lucas Bols staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers was eind 2017 uit een stijgend trendkanaal gezakt, hetgeen toen een verkoopadvies rechtvaardigde. Niet in de laatste plaats omdat ook de indicatoren negatief werden.
Neways
Neways nog altijd in dalende trend (31 januari)
Neways zit nog altijd in een dalende trend, die inmiddels het beste weergegeven kan worden als een dalend trendkanaal. Zolang de koers in een dalend trendkanaal zit herhalen we ons verkoopadvies, dat eerder werd afgegeven en wel in augustus van vorig jaar.
Ordina
Steun niet stevig genoeg voor Ordina (3 januari)
Ordina is nog niet zo lang geleden besproken. We herhaalden toen ons houdadvies omdat de koers boven de belangrijke horizontale steun op €1,40 bleef hangen. Op dit niveau heeft de koers meerdere malen steun en weerstand gevonden.
Signify
Signify: 34% op shortpositie (25 januari)
Signify kreeg in maart vorig jaar een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De koers viel toen door de onderkant van een dalend trendkanaal. Dit betekent normaal gesproken een acceleratie van de daling. Dat gebeurde bij Signify ook en inmiddels staat de winst op de shortpositie op 34%.
Sligro
Ook aan Sligro’s succes komt een einde (15 februari)
Sligro is lange tijd een van onze succesvolste kooptips geweest. Het koopadvies dateerde van februari 2017 toen het aandeel afrekende met een horizontale weerstand, iets boven de €29. Daarna ontstond een opwaarts trendkanaal waarbinnen de koers gestaag omhoog bewoog en de winst op de longpositie opliep.
Van Lanschot Kempen
Shortpositie Van Lanschot Kempen betaalt zich uit (18 januari)
Van Lanschot Kempen heeft sinds de zomer van vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door een belangrijke steunlijn op €22. Ook de indicatoren kwamen vlak voor de neerwaartse doorbraak in negatieve zones terecht. Na het verkoopadvies is de koers inderdaad ook gedaald.
Vastned Retail
Vastned: herstel binnen dalende trend (8 februari)
Vastned Retail laat een krachtig herstel zien, maar vooralsnog bestempel ik dit als een herstel in een dalende trend. We morrelen vooralsnog niet aan het verkoopadvies van afgelopen zomer, toen de koers uit een opwaarts trendkanaal zakte en de indicatoren in de negatieve stand terechtkwamen.
Volkerwessels
Volkerwessels nog in dalende trend (7 december)
Volkerwessels bevindt zich nog in een dalend trendkanaal. We herhalen ook voor dit aandeel het verkoopadvies. Dit dateert van afgelopen zomer. De koers zakte toen door de belangrijke horizontale steunlijn op €21,20. Tegelijkertijd gaven ook de indicatoren een verkoopsignaal.
Wereldhave
Niet langer voordeel van de twijfel voor Wereldhave (14 december)
Wereldhave heeft nog lange tijd het voordeel van de twijfel gekregen. Zolang de koers boven de horizontale steunlijn bleef, was een houdadvies van kracht. De adviezen hebben zich bij Wereldhave in korte tijd opgevolgd.
Wessanen
Wessanen in greep van dalende trend (8 februari)
Wessanen kan zich dit jaar met moeite oprichten. Dit betekent dat de dalende trend het aandeel goed in zijn greep heeft. In het vierde kwartaal bevestigde Wessanen nog meerdere malen het negatieve technische beeld.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!