Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 10 jan 2019 10:00

26 buitenlandse aandelen met een verkoopadvies

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen drie maanden hebben wij 26 toonaangevende internationale aandelen een verkoopadvies gegeven. Op basis van technische analyse verwachten wij er de komende twaalf maanden geen positief rendement van. Tijd om deze aandelen vaarwel te zeggen, en zeker niet te kopen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

Airbus
Steun bij Airbus gesneuveld (14 december)
Airbus is onder de horizontale steunlijn op €93 terechtgekomen. Nog niet zo lang geleden hadden we het aandeel op ‘houden’ gezet, toen de koers uit een grote stijgende wigformatie zakte. Maar nu de horizontale steun is gesneuveld en ook de indicatoren negatief zijn geworden, moet het advies opnieuw worden verlaagd. En wel naar ‘verkopen’.
Adecco
Adecco blijft op verkooplijst staan (10 januari)
Adecco staat sinds mei vorig jaar op de verkooplijst. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €69. Enkele weken daarvoor waren de indicatoren al gedraaid. Het 40-weeks gemiddelde kreeg een negatieve hellingshoek en de MACD zakte door de nullijn.
Allianz
Trend bij Allianz steeds negatiever (26 oktober)
Allianz heeft lang op ‘houden’ gestaan, maar de grafiek wordt steeds negatiever. Daardoor ontkomen we niet meer aan een verkoopadvies. Het houdadvies kwam in maart dit jaar tot stand toen de koers door de stijgende steunlijn en daarna door de trendlijn op €185 zakte.
Apple
Apple zakt verder weg (14 december)
Apple is verder weggezakt nadat het aandeel eerder uit het stijgend trendkanaal was gevallen. Het houdadvies, dat nog maar dateert van eind november, wordt omgezet in een verkoopadvies.
AT&T
AT&T al twee jaar in dalende trend (16 november)
AT&T deelt in de malaise die de telecommarkt in zijn greep heeft. De koers zit nu al bijna twee jaar in een dalend trendkanaal en er zijn nog geen tekenen dat de dalende trend voorbij is. Zelfs het herstel in september, toen de beurzen in het algemeen goed gemutst waren, kon beleggers amper bekoren.
AXA
Verkoopadvies AXA bekrachtigd (2 november)
AXA staat sinds de zomer van dit jaar op ‘verkopen’. Nu zich een duidelijke weerstandszone heeft afgetekend waarop de koers recent afketste, herhalen we dit verkoopadvies.
Bank of America
Bank of America: ook Amerikaanse financials in de verkoop (2 november)
Bank of America is recent door de belangrijke horizontale steun op $27,50 gezakt. Het aandeel had nog niet zo lang een houdadvies, maar wordt nu op de verkooplijst gezet. Het blijkt dat ook de Amerikaanse financials, in navolging van die in Europa, in de verkoopmodus gaan.
BNP Paribas
BNP Paribas doet het volgens het boekje (4 januari)
BNP Paribas behoort tot onze succesvolste verkooptips van 2018. Begin april zakte de koers uit een zijwaartse beweging met steun op €62,50 en weerstand op €69. Daarna werd een duikvlucht ingezet. Eigenlijk zou de grafiek van het Franse bankaandeel zo in een boek over technische analyse passen.
Danone
Danone wordt gedegradeerd (4 januari)
Danone is recent door de onderkant van een zijwaartse bandbreedte gevallen, met steun rond de €62 en weerstand op €67,50. Het advies wordt verlaagd naar ‘verkopen’. Als we de oude zijwaartse range omklappen ontstaat een koersdoel van €56,50 (€62 minus €5,50).
Deutsche Bank
Verkoopadvies Deutsche Bank betaalt zich uit (23 november)
Afgelopen voorjaar hebben we Deutsche Bank op ‘verkopen’ gezet toen de koers uit een zijwaartse range met steun op €13 zakte. Tot dusver lijkt dit een goede beslissing te zijn geweest. De koers kwam daarna in een dalend trendkanaal terecht. Inmiddels staat de shortpositie op een rendement van meer dan 23%.
Engie
Houdadvies voor Engie toch gesneuveld (19 oktober)
De koers van aandeel Engie is uit de zijwaartse range gevallen. Nog heel recent hebben we dit aandeel op deze plaats besproken en schreven we dat het houdadvies overeind zou blijven, mits de koers in de zijwaartse range bleef. De inkt was nog niet droog of de koers zakte door de onderkant van de range.
Eon
Steun niet stevig genoeg voor Eon (8 november)
Eon is recent door de horizontale steunlijn op €8,50 gezakt. Aangezien ook de indicatoren nu een verkoopsignaal afgeven – het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde daalt en de MACD is door de nullijn gezakt – zetten we het aandeel op ‘verkopen’.
Exxon Mobil
Wilde rit voor Exxon Mobil (4 januari)
ExxonMobil heeft een bizarre koersbeweging achter de rug. De koers brak in de zomer opwaarts uit een dalend trendkanaal, waarna ook een hogere top werd neergezet. De MACD was toen ook al enkele weken boven de nullijn.
Facebook
Facebook nu ook op ‘verkopen’ (2 november)
Facebook is recent door de belangrijke horizontale steun op $150 gezakt. We ontkomen niet aan een verkoopsignaal. Nog maar enkele weken geleden hadden we de enorme winst op onze (oude) longpositie verzilverd door het aandeel op ‘houden’ te zetten.
General Motors
General Motors in de rode zone (19 oktober)
Enige weken geleden schreven we nog dat we General Motors het voordeel van de twijfel gaven zolang de koers nog aan het stoeien was met de steun rond $35. We waren ons toen overigens wel heel bewust van de negatieve ondertoon in de grafiek. De indicatoren stonden immers al enkele maanden in de rode zones.
Gilead Sciences
Verdere adviesverlaging voor Gilead Sciences (4 januari)
Nog maar enkele weken geleden werd Gilead Sciences technisch onder de loep genomen. Toen kwamen we niet verder dan een houdadvies. De koers zakte begin 2018 uit een stijgende wigformatie, maar wist na een snelle daling steun te vinden bij de belangrijke bodem die zich vormde in het voorjaar van 2017.
Goldman Sachs
Beeld Goldman Sachs snel verslechterd (23 november)
Goldman Sachs is recent uit een grote zijwaartse beweging gezakt. Ook is een voltooide hoofd-en-schoudersformatie zichtbaar. Hierdoor ontkomen we niet meer aan een verkoopsignaal. Gelukkig hadden we het aandeel al enige maanden geleden een houdadvies gegeven.
Home Depot
Veel dalingspotentieel bij Home Depot (10 januari)
Er lijkt een dalende trend te zijn begonnen bij Home Depot. We verlagen daarom het advies naar ‘verkopen’. Er is aardig wat dalingspotentieel. De eerste steun ligt bij de bodem van medio 2017 op $147.
HSBC
Houdavies HSBC niet langer te verdedigen (19 oktober)
HSBC was nog een van de weinige Europese banken met een houdadvies. Nu de koers door de steun van de vorige bodem is gezakt, is deze neutrale visie niet langer gerechtvaardigd. Het aandeel gaat naar ‘verkopen’.
IBM
Al langer hangen en wurgen voor IBM (26 oktober)
IBM is recent door de belangrijke horizontale steun op $140 gezakt. Dit rechtvaardigt een verkoopadvies. Het was al lange tijd hangen en wurgen voor IBM. Al eerder hebben we op deze plaats geschreven over een hoofd- en-schouderspatroon in wording. Dit patroon vormde zich rond de jaarwisseling.
Manpowergroup
Manpowergroup zit gevangen (6 december)
Manpower zit nog altijd gevangen in een dalend trendkanaal. Zolang de koers hierbinnen beweegt, blijft het verkoopadvies van kracht. We hadden Manpower in mei dit jaar op verkopen gezet toen de koers door de belangrijke horizontale trendlijn op $100 zakte.
Philip Morris International
Houdadvies Philip Morris voorbarig (4 januari)
Philip Morris International heeft, na de grote daling van begin dit jaar, in een soort pauzepatroon gezeten. In de zomer wist de koers zelfs even een hogere top neer te zetten. Dit verleidde mij ertoe om het aanvankelijke verkoopadvies in te trekken en het aandeel op ‘houden’ te zetten.
Schlumberger
Schlumberger dan toch op ‘verkopen’ (19 oktober)
In de zomer van dit jaar schreven we nog over de neutrale koersbeweging – een symmetrische driehoek – waarin Schlumberger zich bevond. Toen de koers door de onderkant van deze driehoek zakte, hebben we het aandeel niet meteen op ‘verkopen’ gezet. De koers stond immers dicht bij de steun van een belangrijke bodem.
Teva
Vers verkoopadvies voor Teva (10 januari)
Lange tijd hebben we bij Teva rekening gehouden met de vorming van een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie. De linkerschouder van dit patroon vormde zich al medio 2017 en de kop eind dat jaar. De rechterschouder heeft meer tijd in beslag genomen en vormde zich gedurende het eerste kwartaal van 2018.
Vinci
Nieuw advies voor Vinci (14 december)
Vinci is recent uit de zijwaartse beweging gevallen, wat een verkoopadvies oplevert. We hebben het aandeel nog niet zo lang geleden besproken. Toen concludeerden we dat de zijwaartse beweging, die ontstond nadat de koers uit de stijgende wig was gevallen, te lang duurde en een (oud) koopsignaal niet langer geldig was.
Vodafone
Vodafone: het kan niet veel slechter (16 november)
Vodafone is een van de slechtst presterende aandelen van de laatste twee jaar. We hadden het aandeel deze zomer op ‘verkopen’ gezet, al had dat ook wel eerder gekund. De koers maakte in april dit jaar namelijk al een lagere top, net onder het reeds dalende 40-weeks gemiddelde.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!