Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Advies Jeff Thijssen, 26 feb 17:13

Aalberts speelt zich weer in de kijker

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Aalberts blijft inzetten op verdere omzetgroei zowel autonoom als door overnames en blijft de focus houden op het verhogen van de winstmarges. Op de huidige koers is het aandeel zonder meer koopwaardig.

Industrieel toeleverancier Aalberts heeft een prima jaar achter de rug, met een omzet die uitkwam op €2,8 mrd. Autonoom is de omzet met 4,6% gestegen ten opzichte van 2017, maar door negatieve valuta-effecten en desinvesteringen resteerde een groei van 2,4%. Het operationeel resultaat (ebita) kwam uit op €366 mln, een toename van 9% vergeleken met 2017. Onderaan de streep werd een nettowinst geboekt van €275 mln (€2,49 per aandeel). Dat is een stijging van 15% ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee waren de resultaten over 2018 iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting. Het dividend wordt verhoogd van €0,65 naar €0,75 per aandeel.

Bijdrage verschillende divisies

Drie van de vier divisies droegen bij aan de omzetgroei. Met name Industrietechnologie liet een mooie omzetstijging zien van 13%, maar de omzet voor Installatietechnologie daalde met 1%. De daling komt mede doordat het concern in 2018 ter waarde van € 97 mln aan activiteiten heeft afgestoten in Installatietechnologie en Materiaaltechnologie. Aalberts, bekend van het kralen rijgen, is ook in 2018 weer op acquisitiepad geweest. De onderneming nam maar liefst vier bedrijven over: PEM SAS, VAF Instruments, Co-Planar en Roy Metal Finishing.

Advies

Ondanks de prima cijfers is de beurskoers sinds begin 2018 flink gedaald, met 26%. Net als andere cyclische aandelen stond de beurskoers onder druk vanwege het handelsconflict tussen China en de VS. Die daling biedt een mooie koopkans.

Voor komend jaar verwacht ik net als Aalberts een groei van de omzet, zowel autonoom als door overnames. Ik heb vertrouwen in het management om de marges nogmaals te verbeteren, gebaseerd op de prestaties uit het verleden. Daarnaast heeft Aalberts een brede spreiding over tien niches en verschillende regio’s. Dit stelt het bedrijf in staat om ook goed om te gaan met lastige marktomstandigheden.

Mijn taxatie van de winst per aandeel voor 2019 komt uit op €2,55. Dat betekent een stijging van 2,4% ten opzichte van 2018 (€2,49). Uitgaande van die taxatie komt de koers-winstverhouding voor dit jaar op 12, wat een aantrekkelijke waardering is. Ik verhoog ons advies daarom van ‘houden’ naar ’kopen’.

in € mln20182017
Omzet27592694
Nettowinst275238
Wpa (in €)2,492,15

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!