Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 19 feb 10:00

Aandelen waarvan wij veel verwachten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Elke vier weken plaatsen we op onze website het overzicht van Nederlandse kooptips op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we steeds enkele kooptips open voor niet-abonnees. Deze keer een supermarktketen en twee andere gratis koopadviezen.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Handvol

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ‘Een handvol kooptips voor Nederlandse aandelen’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: AANDELEN WAARVAN WIJ VEEL VERWACHTEN

Koopadvies Ahold Delhaize gehandhaafd (1 februari)
Ahold Delhaize staat sinds mei vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €18,60. De indicatoren stonden al rond de jaarwisseling van 2017 op 2018 in de groene zone. Na de uitbraak door de weerstand ontstond een stijgende wig. Normaal gesproken zakt de koers uit zo’n wig, zo ook bij Ahold Delhaize. We lieten het aandeel niettemin op ‘kopen’ staan, op voorwaarde dat de koers boven de €18,60 zou blijven. Dat gebeurde, waarna een sterke opwaartse rally volgde. Recent heeft zich een vlag gevormd. Dit is een pauzepatroon dat doorgaans wordt verlaten in dezelfde richting als die zich voordeed voorafgaand aan de vlag. En zo geschiedde. De recente uitbraak smaakt naar meer. Vlaggen worden ook wel halfmastpatronen genoemd. Ze vormen zich doorgaans halverwege de koerstrend. Dit betekent minimaal €3,50 stijgingspotentieel.

Air France-KLM volgt patroon Ahold Delhaize (1 februari)
Net als Ahold Delhaize is Air France-KLM recent uit een vlagpatroon gebroken. Dit betekent dat we het eerder afgegeven koopsignaal kunnen herhalen. Dat dateert van november vorig jaar. Eind vorig jaar hebben we het aandeel op ‘kopen’ gezet toen de koers ook al uit een andere, lager liggende vlag brak. Het aandeel kon na deze uitbraak maar weinig stijgen. Dat was niet conform de theorie. Vlaggen zijn, zoals eerder gesteld, halfmastpatronen. Ze vormen zich halverwege een bepaalde trend. De beweging voorafgaand aan de vlag wordt na de uitbraak nog een keer overgedaan. Het was overigens niet vreemd dat de koers na de uitbraak uit de eerste vlag maar beperkt door kon stijgen. De uitbraak vond plaats in het vierde kwartaal van vorig jaar, het slechtste vierde kwartaal na 2008. Nu verwachten we opnieuw een stijging, in eerste instantie naar de toppen op €15.

Technisch beeld NSI verder versterkt (15 februari)
Na een langdurig koopadvies hebben we NSI afgelopen herfst op ‘houden’ gezet. De koers zakte toen uit het opwaartse trendkanaal en zette een lagere bodem neer. Ook het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde ging zijwaarts bewegen. Alle reden om onze winst op de longpositie te pakken en verder aan de zijlijn te staan, in afwachting van nieuwe ontwikkelingen. Na een aanvankelijke daling kwam de koers echter krachtig terug. Dat was ook te zien aan de relatieve sterktelijn die eind vorig jaar door zijn weerstand brak. De koers leek in november vorig jaar zelfs even een hogere top neer te zetten. Maar dat was toen nog nét niet overtuigend genoeg. Na een nieuwe terugval in december kwam weer een krachtig herstel. Dat heeft inmiddels wel tot hogere toppen geleid, waardoor een nieuw koopsignaal gerechtvaardigd is.

Onze vorige gratis tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.