Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Longread Johan Brinkman, 14 feb 10:45

Deze beleggingen trekken criminelen aan

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen

De alternatieve beleggingssector trekt criminelen aan die makkelijk geld willen verdienen. Daardoor is de kans op fraude groot.  Spraakmakende fraudezaken als Quality Investments, Palm Invest, TRE Investments en Easy Life zijn daar getuige van.

Dat stelt Jeroen Boogaard in het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen. De genoemde beleggingen waren grootschalige zogenoemde Ponzi-fraudes in tweedehands levensverzekeringen en appartementen in Dubai en Turkije. Deze zaken zijn vernoemd naar Charles Ponzi. Die runde in 1920 een fraudefonds in de VS.

Vooral projecten in het buitenland lenen zich uitermate goed voor dit soort piramidespelen. Dit aangezien het voor de participanten dan moeilijker is om te controleren of hun inleg daadwerkelijk wordt belegd.

Criminelen

In eerste instantie worden de mooie beloftes van de criminelen waargemaakt. Dat gebeurt door de inleg van nieuwe beleggers te gebruiken voor de rente- en dividenduitkeringen. Stokt de toestroom van toetreders, dan valt het doek. Particuliere beleggers gingen bij deze debacles en andere recente malafide fondsbeheerders voor honderden miljoenen het schip in.

Lees meer over de risico’s maar ook over de kansen van de alternatieve beleggingssector in ons Verhaal van de Week.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.