Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Amerikaanse tegenvaller bij Flow Traders

0 0 Leestijd ongeveer

Een zwakke Amerikaanse inkomstenstijging leidt bij Flow Traders de aandacht af van redelijke cijfers.

De resultaten van Flow Traders zijn beter dan de koersreactie op vrijdagochtend deed vermoeden. Het aandeel ging met bijna 6% onderuit als gevolg van tegenvallende netto-handelsinkomsten in de Verenigde Staten. In het vierde kwartaal steeg dat bedrag weliswaar met 71% ten opzichte van de voorgaande drie maanden naar €13,8 mln, maar een zeer zwak derde kwartaal vormde een wel heel makkelijke vergelijkingsbasis. De Amerikaanse handelsinkomsten lagen onder die in Azië (+131% naar €15,8 mln) en Europa (+62% naar €44,4 mln).

Woelige beurs

Beleggers rekenen het Flow Traders ook aan dat de onderneming geen prognose afgeeft. Met het oog op de grote afhankelijkheid van de onvoorspelbare volatiliteit op financiële markten, is dat echter geen grote verrassing. De stevige groei van de ebitda (+167% naar €33,8 mln) en de nettowinst (+217% naar €25,9 mln) onderstrepen dat de onderneming prima uit de voeten kan in een woelig beursklimaat. Ook het einddividend van €1 (totaal 2018: €2,35) is een meevaller. Het koopadvies blijft van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!