Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 12 dec 2018 11:57

Vijf nieuwe aankopen Portefeuille NL, zeven aandelen eruit

0 0 Leestijd ongeveer

Voor de Portefeuille NL doen we vijf nieuwe aankopen tegen de slotkoersen van vandaag (12 december). Zeven aandelen verwijderen we, eveneens tegen slotkoersen van vandaag, uit deze voorbeeldportefeuille.

We nemen de winsten die we in de loop der jaren met ASML, TKH en Aalberts hadden opgebouwd. Daarnaast neem ik mijn verlies op Kendrion.

De belangrijkste reden hiervoor is dat ik een einde wil maken aan de overweging van de sectoren technologie en industrie in de  Nederlandse portefeuille. In deze periode van handelsoorlog geloof ik niet dat deze sectoren op korte termijn weer bovengemiddeld gaan presteren.

Daarnaast zullen we tegen slotkoersen van woensdag ook Acomo, DSM en Randstad uit de portefeuille verwijderen. De reden hiervoor is dat het technisch beeld op deze aandelen in de loop van het jaar danig is verslechterd. Dit terwijl ook de fundamentele vooruitzichten in onze ogen zijn verminderd.

Met de cash die de verkoop van dit zevental oplevert, nemen we vijf nieuwe posities tegen wederom slotkoersen van 12 december. Deze aandelen staan allemaal fundamenteel op ‘kopen’. Het zijn de favorieten van de experts die de diverse sectoren volgen. En ook technisch ziet het beeld van deze aandelen er beter uit dan dat van de posities die we gaan sluiten.

Vijf nieuwe aankopen

Met de vijf nieuwe aankopen Ahold Delhaize, OCI, SBM Offshore, Galapagos en AkzoNobel in portefeuille ontstaat ook geen nieuwe overweging in een of meerdere sectoren. In deze nieuwe samenstelling verwachten we het in 2019 weer beter te doen dan de AEX. Dit is ook de doelstelling van de Portefeuille NL.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!