Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 27 nov 2018 09:30

Johnson & Johnson en andere kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Op basis van technische analyse hebben wij de afgelopen tijd voor een reeks internationale aandelen kooptips gegeven. Ter kennismaking stellen wij er drie open voor niet-abonnees. Het zijn twee aandelen van Amerikaanse bodem en een uit Zwitserland.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: De beste internationale aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Johnson & Johnson en andere kooptips

Deze keer hopelijk geen bull trap bij Coca-Cola (9 november)
Coca-Cola is binnen een jaar weer boven de horizontale weerstand van $47 uitgebroken. We ontkomen daarmee niet aan een nieuw koopsignaal. Let wel, ook begin dit jaar brak de koers door het belangrijke niveau van $47, maar dat bleek achteraf een ‘bull trap’ (valse opwaartse uitbraak) te zijn. Toen destijds duidelijk werd dat er sprake was van een bull trap hebben we het aandeel terug op ‘houden’ gezet. Aanvankelijk ging het slecht en werden we bijna verleid het advies verder te verlagen naar ‘verkopen’. Dat is gelukkig niet gebeurd. De koers is immers weer opwaarts uitgebroken. Het is nog even afwachten wat het aandeel gaat doen rond de hoogste koers van de valse uitbraak van begin dit jaar. Een gezonde opwaartse trend rekent af met deze weerstand.

Johnson & Johnson weer op kooplijst (16 november)
Johnson & Johnson is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Eerder werd al een dalend trendkanaal uitgenomen. Daarom rest ons niets anders dan het aandeel weer terug op de kooplijst te zetten. Het is soms lastig om snel weer van visie te veranderen. Begin dit jaar nog stond het aandeel er technisch bepaald niet goed op. De koers zakte uit een stijgend trendkanaal en zette een lagere bodem en top neer. Eigenlijk de voorbodes van een nieuwe dalende trend. Maar sinds afgelopen zomer zit het aandeel in een krachtige opwaartse trend. Wel wilden beleggers in september en oktober even op adem komen, hetgeen in de grafiek tot uiting kwam in een vlag. Dit is een pauzepatroon dat zich doorgaans halverwege een bepaalde koerstrend vormt. Na de uitbraak kan de koers dus nog een keer flink stijgen. Er ligt wél zware weerstand van de vorige top op $149.

Sein op groen voor Roche (16 november)
Roche heeft recent een horizontaal trendkanaal opwaarts uitgenomen. Nadat eerder ook al het dalend trendkanaal werd verlaten, rest ons niets anders dan het aandeel een koopadvies te geven. De indicatoren bevestigen het positieve beeld. Na een paar maanden van aarzeling heeft het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een opwaarts verloop gekregen. Het horizontale trendkanaal lijkt de vorm te hebben gekregen van een vlag ofwel een klein, zijwaarts platform dat zich doorgaans halverwege een bepaalde koersbeweging voordoet. De beweging voorafgaand aan het zijwaartse patroon kan daarom worden opgeteld bij de uitbraakkoers. Dit betekent dat Roche tot minimaal CHF275 zou moeten kunnen doorstijgen. Er ligt echter nog wel een belangrijke horde op de weg. In het voorjaar van 2017 heeft zich een groot dal gevormd dat nu als weerstandszone fungeert.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de voorlaatste afleveringen van de ‘gratis kooptips’:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.