Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 20 nov 2018 09:21

Een optiekketen en meer gratis kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Elke vier weken plaatsen we op onze website het overzicht van Nederlandse kooptips op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we steeds enkele kooptips open voor niet-abonnees. Deze keer een brillenketen en twee andere tips.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

15 aandelen

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Vijftien aandelen waar je ‘u’ tegen zegt.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: EEN OPTIEKKETEN EN TWEE ANDERE GRATIS KOOPTIPS

Snelle verbetering bij GrandVision (16 november)
GrandVision is recent opwaarts door de dalende langetermijn-weerstandslijn gebroken. Het koersbeeld voorafgaand aan deze uitbraak was ook al positief. We verhogen het advies daarom naar ‘kopen’. Vooral de laatste maanden verbeterde het plaatje zienderogen en dat terwijl er begin dit jaar nog een lagere bodem werd neergezet. Maar vanaf maart ontstond een stijgend trendkanaal, waar het aandeel overigens eenmaal, eind juni, uit viel. In augustus brak de MACD-indicator door de nullijn. Recent heeft ook het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een opwaartse krul gekregen. Binnen het stijgend trendkanaal zit de koers nu wel aan de bovenkant. Dit maakt het aannemelijk dat GrandVision weer naar de onderkant van het trendkanaal zakt. Rond de €21 ligt nu dubbele steun: de onderkant van het stijgend trendkanaal en de oude dalende trendlijn.

Herfststorm laat ook NN Group niet ongemoeid (9 november)
NN Group beweegt zich nog altijd binnen het stijgend trendkanaal. We brengen ons koopadvies van december 2016 opnieuw onder de aandacht. De laatste weken hebben we wel iets van de winst op deze positie moeten opgeven. De herfststorm blies ook de koers van NN wat naar beneden. Maar de correctie valt nog binnen de norm. De steun van de onderkant van het trendkanaal is nog niet serieus getest. Ook is het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde nog stijgend en ligt de MACD-indicator nog boven de nullijn. Wat ons wel wat voorzichtig maakt, is dat de laatste top niet voorbij de voorlaatste top is gekomen. Binnen het opwaarts trendkanaal tekent zich nu een zijwaartse beweging af met steun op €34,50 en weerstand op €40. Welk kanaal, het stijgende of het zijwaartse, dominanter is kan nu nog niet worden gezegd. Zakt de koers uit het stijgende kanaal, dan gaat het aandeel op ‘houden’.

Wolkjes voor Takeaway.com (26 oktober)
Takeaway.com zit nog altijd in een stijgend trendkanaal. We herhalen ons koopadvies dat dateert van begin 2017. Er hangen wel wat kleine wolkjes aan de blauwe hemel. Zo test de koers de onderkant van het trendkanaal. Normaal gesproken zou de koers hier moeten opveren. Volgens de technische analyse is de kans dat de trend zich voortzet namelijk altijd groter dan de kans dat hij omkeert. Het principe is dat de koers bij een stijgend trendkanaal van de onderkant naar de bovenkant van het kanaal gaat en vice versa. Daar zit het tweede wolkje aan de hemel. De laatste keer kwam de koers niet helemaal meer bij de bovenkant van het trendkanaal uit, alsof de ‘bulls’ net de laatste krachten misten. Als laatste dreigt het 40-weeks gemiddelde zijwaarts te gaan. Maar hiermee hebben we toch echt wel alle wolkjes benoemd.

Onze vorige ‘gratis’ tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.