Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 22 nov 2018 13:52

Vervelende uitspraak voor Johnson & Johnson

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Een Amerikaanse rechtbank zet voorlopig de deur open voor generieke concurrentie voor een succesmiddel van Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson (JNJ) krijgt binnenkort al te maken met concurrentie voor het middel Zytiga tegen prostaatkanker. De onderneming probeerde het medicijn te beschermen in afwachting van een patentzaak, die op 24 januari van start gaat. Een Amerikaanse rechtbank oordeelde echter anders. Dat is een tegenvaller voor het concern, aangezien Zytiga een van de meest succesvolle medicijnen in het assortiment is. In de eerste negen maanden kwam de Amerikaanse afzet van het middel uit op $1,4 mrd. De uitspraak kost het concern mogelijk enkele honderden miljoenen dollars.

Koerstik

Eerder dit jaar kreeg de koers van JNJ al een tik toen een andere rechtbank bepaalde dat een van de Zytiga-patenten niet geldig was. Hiermee is het gevaar van een definitief patentverlies voldoende in de beurskoers verwerkt. De potentiële inkomstenimpact is minder dan 5% van de huidige farmacie-omzet. Met het oog op het defensieve karakter, dankzij de stabiele, voorspelbare omzetontwikkeling en een waardering die in lijn ligt met het historisch gemiddelde (k/w 17), is de uitspraak geen reden om het houdadvies aan te passen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!