Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Opinie Karel Mercx, 22 nov 2018 10:26

Beurzen vandaag: Altice, Europese banken en Apple

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

In de Verenigde Staten is het Thanksgiving. De Amerikanen tonen zich dankbaar voor de oogst en allerlei andere goede dingen. Er is daarom geen beurshandel. Meestal is dit een rustige dag in Europa omdat er geen nieuws is van de leidende Amerikaanse aandelenmarkt.

NEDERLAND

De AEX stond vanochtend een puntje lager op 516. Dit is een verlies van 0,23%, wat het totale jaarverlies brengt op 5,2%. De AMX, waarin de minder grote bedrijven vertegenwoordigd zijn, opende 2,7% lager op 696,07 punten. Dit is 39 basispunten lager dan het slot van gisteren. Het jaarverlies van de AMX staat op 16,6%.

Altice meldde vanochtend meer klanten te hebben binnengehaald op de belangrijke Franse markt. Dit zal ervoor zorgen dat de cijfers in 2019 verbeteren. Altice meldde daarnaast dat er in het derde kwartaal 6,3% minder omzet was. Beleggers negeerden vanochtend de positieve outlook van Altice en straften het telecomconcern op de beurs af voor de dalende omzet van het afgelopen kwartaal.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Adyen +1,0%
Corbion +0,9%
Wolters Kluwer +0,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

Altice Europe -14,9%
Arcadis -2,4%
Aperam -1,7%

 

EUROPA

Opvallend vanochtend is dat elke van de dertig grootste Europese banken in het rood opende terwijl er helemaal geen nieuws was over de banken. De Eurostoxx ging 51 basispunten lager van start op 3137,82.  Dit zorgde ervoor dat het verlies van Europese aandelen weer opliep tot meer dan 10% (10,4%)

 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

Kering +0,9%
Philips +0,7%
Unilever +0,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

Banco Santander -2,0%
BNP Paribas -1,8%
Société Générale -1,5%

 

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones daalde gisteren met 0,95 punten tot 24464,69. Een minieme verandering, die nauwelijks fatsoenlijk in een percentage is uit te drukken. De Amerikaanse aandelenmarkt liet in de handelsdagen ervoor flinke beweeglijkheid zien, maar deze is dus duidelijk verdwenen. De VIX, de maatstaf voor beweeglijkheid, daalde met 15,5% van 23,8 naar 20,1. Het jaarverlies van de Dow Jones is 1,03%. Omdat de dollar over 2018 flink is gestegen, bedraagt het rendement omgerekend in euro 6,5%.

Het verhaal van de dag was gisteren dat Foxconn, de belangrijkste fabrikant van de iPhone, flink in de kosten gaat snijden. De reden is waarschijnlijk dat Apple verwacht in 2019 minder iPhones te verkopen dan in 2018. Het aandeel Apple reageerde opvallend genoeg nauwelijks op dit nieuws en sloot 11 basispunten lager.

Grootste stijgers Dow Jones:

Nike +1,8%
Microsoft +1,4%
Caterpillar +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

Johnson & Johnson -3,1%
Coca-Cola 1,2%
Pfizer -1,0%

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

In de grafiek van de dag staat de totale waarde in Amerikaanse dollars van alle 43.000 bedrijven die wereldwijd een beursnotering hebben. In januari was de totale waarde $88 bln, dit is inmiddels gedaald tot $72 bln.

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!