Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen
Advies Peter Schutte, 16 nov 2018 10:39

Sterke economie VS stuwt Walmart

0 0 Leestijd ongeveer

De grote Amerikaanse retailer Walmart heeft over het derde kwartaal een redelijk sterk beeld geschetst. Vooral in eigen land gaat het goed. Buiten de landsgrenzen ervaart het concern meer tegenwind.

Walmart heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2018-2019 (augustus-oktober) de omzet in de Verenigde Staten autonoom met 3,4% zien stijgen tot $80,6 mrd. Dat is wat minder dan de 3,8% groei over het vorige kwartaal, maar wel hoger dan de consensusmeting door dataleverancier FactSet van 3,1% groei. Vooral de verkoop van voeding steeg boven verwachting. De Amerikaanse e-commerce omzet steeg met 43%, wat een versnelling inhoudt vergeleken met de 40% groei het kwartaal ervoor. Volgens topman Doug McMillon vaart Walmart wel bij de sterke Amerikaanse economie en de strategische aanpassingen die het doorvoert. Innovaties en technische toepassingen op het gebied van e-commerce worden versneld doorgevoerd. Zo kon de retailer profiteren van een verbeterd webdesign met meer leveringsopties en nieuwe producten van onder meer Nike. Walmart heeft de autonome omzetgroei voor dit jaar in de Verenigde Staten verhoogd van circa 3% naar ten minste 3%. Daarmee laat het zien dat het de strijd met spelers als Amazon prima aankan.

Internationaal onder druk

De omzet van Walmart International daalde met 2,6% tot $28,8 mrd. Analisten hadden hier echter gemiddeld op $29,95 mrd ingezet. De omzetdaling valt wel volledig toe te schrijven aan negatieve valuta-effecten. Door deze tegenvaller schiet de totale omzetgroei van het concern als geheel van 1,4% tot $124,9 mrd ook nipt tekort. De onderliggende winst per aandeel over het derde kwartaal kwam uit op $1,08. Dit cijfer is onder meer gecorrigeerd voor de kapitaalinvestering in de Chinese branchegenoot JD.com, wat een boekhoudkundig verlies van $0,48 per aandeel met zich mee brengt. De consensus lag op $1,01 voor de onderliggende winst per aandeel.

Optimistisch gestemd

Voor geheel het jaar verhoogt Walmart de verwacht winst per aandeel naar $4,75-4,85 van eerder $4,65-4,80. ‘Wij voelen ons goed over hoe we het jaar gaan afsluiten’, aldus cfo Brett Biggs. Dat is goed nieuws met het kerstseizoen voor de boeg. De koers opende hoger, maar viel in een slechte beurs toch terug. Op de huidige koers van $100 wordt circa 22 keer de winst betaald. Dat is historisch hoog, zeker afgezet tegen de gematigde winstgroei. Ik verlaag het advies daarom naar ‘houden’.

 

Walmart inmiddels online groter dan Apple
Het gaat goed met de online strategie van Walmart. De groei van 43% online verkopen in het derde kwartaal ligt boven de doelstelling van 40% voor dit jaar. Herontwikkeling van de voorheen wat onhandige verkoopsites heeft ervoor gezorgd dat Walmart volgens gegevens van GlobalData Retail in vrijwel elke belangrijke online productcategorie marktaandeel wint. De kosten gaan hierbij wel voor de baten uit. Uitgezonderd Amazon (48% marktaandeel online in VS) is Walmart online inmiddels groter dan Apple. Ebay is de volgende tegenstander. Home Depot was al langer achterop geraakt. Het komend kerstseizoen zal nog wel een grote test worden voor de websites en logistieke processen van Walmart. Vorig jaar ging het mis bij de laatste impulsaankopen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!