Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Tips Christian Slagter-Koster, 1 aug 2018 09:31

Hardwareproducent met veel groeipotentieel

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week tippen we een Zwitserse producent van computerapparatuur. Het bedrijf heeft een sterke positie in de gamingmarkt, die het met overnames probeert te versterken.

De afgelopen jaren heeft Logitech International aan de hand van de in 2013 aangetreden topman Bracken Darrell de koers sterk zien oplopen. Destijds worstelde het bedrijf met een tanende pc-markt. Darrell legde de focus enerzijds op randapparatuur als muizen, toetsenborden en koptelefoons gericht op jongeren, en anderzijds op camera’s voor videoconferenties. In webcams en videocamera’s voor vergaderruimtes is het bedrijf nu marktleider. Daarnaast is het een van de grotere spelers in gamingapparatuur, een markt die het bedient met zijn G-label. Dankzij de opkomst van e-sports is dit inmiddels de snelst groeiende divisie van Logitech.

Over het eerste kwartaal van het fiscale boekjaar 2019, dat eindigde op 30 juni, steeg de omzet van de gamingdivisie op jaarbasis met maar liefst 75% tot $136,03 mln. De omzet van de videoconferentiedivisie steeg over dezelfde periode met 65% tot $58,79 mln. Zodoende zag Logitech de totale omzet toenemen met 15% (12% bij constante wisselkoersen) tot $608 mln. De nettowinst steeg met 3,9% tot $38,47 mln en de winst per aandeel verbeterde licht van $0,22 naar $0,23.

Overnames

Inmiddels heeft Logitech aangekondigd voor $117 mln Blue Microphones over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf is in eigen land bekend van zijn microfoons en andere audioaccessoires, die met name gericht zijn op streamers en podcasters. Logitech ziet de overname als een ‘nieuwe manier om te groeien’. De afgelopen jaren nam Logitech al audioproducent Jaybird en gameaccessoireproducent Astro over.

Logitech heeft zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar verhoogd. De omzetgroei bij constante wisselkoersen is bijgesteld van 9 naar 11%. Desondanks daalde de koers van het aandeel met bijna 3%, wat volgens ons onterecht is gezien de groeiperspectieven van de markten waar Logitech zich op richt. Het aandeel staat genoteerd op de Nasdaq (LOGI) en heeft daarnaast een beursnotering in Zwitserland (LOGN).

Kerngegevens

Fondscode (ticker)LOGI
BeursNasdaq
Hoogste koers 12 mnd$47,17
Laagste koers 12 mnd$32,66
Beurswaarde$7,95 mrd
Koers-winstverhouding 2018 (t)36,2
Dividendrendement (t)1,50%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!