Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 27 jul 2018 10:40

AB InBev beroert de gemoederen van de beleggers

0 0 Leestijd ongeveer

Zo slecht vonden we de tweedekwartaalcijfers van AB InBev niet, maar de aandelenkoers ging er niettemin op omlaag. AB InBev beroert de gemoederen.

Er werd wat minder bier verkocht dan de analisten hadden gedacht. In de VS ging het niet goed genoeg en de schuldpositie verslechterde seizoenmatig.

Positieve punten uit de kwartaalcijfers van AB InBev

Wij zetten daar tegenover dat de autonome omzet met 4,7% groeide, bij een autonome volumestijging van 0,8 procentpunt. De groei werd geleid door de drie wereldwijd verkochte premiummerken (Budweiser, Stella Artois en Corona).

Het operationeel resultaat (ebitda) nam met 7% toe, tot $5,6 mrd  door de omzetgroei, premiumisering, synergie-effecten bij de integratie van SABMiller en andere kostenmaatregelen. De nettowinst die is toe te rekenen aan de aandeelhouders kwam uit op $1937 mln, een toename van 29%. Gezien de omzet- en nettowinststijging, en het dividendrendement van 4,1%, handhaven wij het koopadvies, ondanks de wat hoge k/w van 21,3.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!