Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Opinie Erik Klooster, 20 jul 2018 09:00

Deze aandelen overtuigen niet

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Op basis van technische analyse hebben wij onlangs voor negentien buitenlandse aandelen een verkoopadvies gegeven. Ter kennismaking stellen we nu drie verkoopadviezen open voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: Negentien aandelen om van de hand te doen.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DEZE AANDELEN OVERTUIGEN NIET

AXA levert nog meer in (6 juli 2018)

Het advies voor AXA wordt verlaagd naar ‘verkopen’. We hadden AXA nog niet zo heel lang geleden op ‘houden’ gezet. Dit gebeurde na een zogeheten ‘failed breakout’. De koers was door een stijgende steunlijn gezakt. Dit leidde zelfs tot een ‘runaway gap’ (een koersgat dat vaak het begin is van een nieuwe trend). Tot slot ging ook het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde dalen. Het aandeel bleek na het houdadvies niet in staat het koersgat te vullen. Daardoor is het nog aannemelijker dat er sprake is van een runaway gap. Inmiddels is ook de horizontale trendlijn op €22,80 neerwaarts doorbroken, waardoor er nu een verkoopadvies geldt. Het koersdoel is de horizontale trendlijn op €19.

Daimler zakt door essentiële steun (29 juni 2018)

Daimler is onlangs door belangrijke horizontale steun gezakt. Het houdadvies wordt omgezet in een verkoopadvies. We hadden Daimler op ‘houden’ gezet toen de koers was terechtgekomen onder de stijgende steunlijn, getrokken tussen de belangrijke bodems van medio 2016 en 2017. Even daarvoor was ook de MACD-indicator door de nullijn gezakt. Na het houdadvies trad een snelle verslechtering van het koersbeeld op. Sterker nog, de koers zakte vrij snel verder weg en inmiddels is de essentiële horizontale steun op €59 gesneuveld. In feite is hiermee een dubbelen topformatie voltooid. Als we die zouden omkappen, ontstaat een flink dalingspotentieel. Iets boven de €51 ligt nog wel belangrijke steun (de bodem van medio 2016). Dit is nu het eerste koersdoel. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde daalt sinds kort ook.

Siemens op ‘verkopen’ ondanks verbetering (29 juni 2018)

Siemens is recent hersteld en stoeit nu met de bovenkant van het dalend trendkanaal. We verwachten hier weerstand en daarom herhalen we ons verkoopadvies. Tegen de dalende trend in liet Siemens onlangs een flinke stijging zien. Volgens de regels van de technische analyse is aan de bovenkant van dit kanaal weerstand te verwachten. De koersstijging zou dus rond dit niveau moeten afbreken, waarna het aandeel weer naar de onderkant van het kanaal zou moeten zakken. We zijn overigens nog niet helemaal zeker van dit scenario. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde is namelijk weer gaan stijgen en ook de MACD-indicator is opwaarts door de nullijn gebroken. Vinger aan de pols dus!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.