Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 12 jul 2018 14:30

Verhaal van de week: dit vinden strategen van drie banken over de handelsoorlog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Het verloop van de handelsoorlog tussen de VS en de rest van de wereld zal bepalend zijn  voor het beleggingsklimaat in het tweede halfjaar van 2018. Daar zijn de strategen van drie banken het wel over eens.

George Raven (InsingerGillissen), Bob Homan (ING) en Rik Dhoest (Bank Nagelmackers) kijken echter met een genuanceerde blik naar de doelen en de de onderhandelingsstijl van de Amerikaanse president Donald Trump. Drie citaten.

‘Steeds nieuwe conflicten’

Rik Dhoest van Bank Nagelmackers: ‘De tactiek van Trump is om hoog van de toren te blazen en dan ergens te landen, zoals in de Noord-Koreaanse kwestie. De schrik van de markt is dat hij daarmee door blijft gaan en steeds nieuwe conflicten uitlokt. Dat schept doorlopende onzekerheid en dat is ongunstig voor het beleggingsklimaat. Ik sluit niet uit dat wij met hogere handelstarieven moeten leren leven.’

‘Trump heeft een punt’

George Raven van InsingerGillissen: ‘Het is Trumps onderhandelingsstijl om aanvankelijk veel te eisen en vrij snel akkoord te gaan met een bescheiden succes. De effecten zullen uiteindelijk beperkt zijn. Ze zijn er vooral op gericht om China te wijzen op zijn verplichtingen om handelsbeperkingen weg te nemen. De invoerrechten van China en overige handelsbeperkingen liggen nog veel te hoog, Trump heeft wel degelijk een punt.’

‘Het kan slecht uitpakken’

Bob Homan van ING: ‘Het was gebruikelijk om via onderhandelingen op zoek te gaan naar het wederzijdse belang waarbij iedereen water bij de wijn doet. Als dat goed afloopt, kun je een wereld hebben met minder heffingen. Trump wil per slot van rekening terug naar heffingen van 0%. Dus als hij succes heeft, zou dat gunstig kunnen zijn. Maar er is inderdaad sprake van een binaire situatie. Het kan ook slecht uitpakken.’

Klik hier voor het gehele artikel met de beleggingsvisie van de drie strategen op het tweede halfjaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.