Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Tips Jeroen Boogaard, 10 jul 2018 11:55

Speciaalchemiebedrijf schuift op in waardeketen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Deze week tippen we een Amerikaanse producent van coatings die extra investeert in innovatie en zich steeds meer richt op hogere marktsegmenten. Dit leidt tot een indrukwekkende margesprong en snellere autonome omzetgroei.

Het Amerikaanse Ferro produceert coatings voor glas, metaal en keramiek, alsmede kleurstoffen en pigmenten. Afnemers daarvoor zijn vooral te vinden in de industrie en bouw. De onderneming heeft leidende marktposities en behaalt driekwart van de omzet buiten de Verenigde Staten.

Met bijna een vervijfvoudiging van de koers sinds begin 2013 hebben de aandeelhouders goed geboerd. Het illustreert de transformatie van Ferro. Zwak presterende activiteiten zijn afgestoten en overnames hebben de productenportefeuille vergroot en omgevormd naar een hogere toegevoegde waarde. Daarnaast is er meer geld gestoken in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en zijn de kosten verlaagd.

Lage waardering Ferro

Het resultaat van dit alles is dat de ebitda-marge fors is toegenomen: van 10,9% in 2013 naar 16,8% in 2017. In de eerste drie maanden van dit jaar ging de omzet op eigen kracht met 4,6% vooruit. Dat betekende het zevende achtereenvolgende kwartaal van autonome groei. Volgens het bestuur is de vraag momenteel erg sterk, vooral in het hogere marktsegment. De doelen uit 2013 zijn ruimschoots gehaald. In de volgende fase van de strategie moet de ebitda-marge verder toenemen, naar minstens 20% in 2020. Een jaarlijkse autonome omzetgroei van 3-4% en overnames voor $150 mln per jaar zullen de omzet dan naar $1,7 mrd tillen.

Een en ander leidt al snel tot een potentiële winst per aandeel van circa $2,00 in 2020, tegenover een verwachte $1,55-1,60 voor dit jaar. De koers-winstverhouding zou in dat geval naar 10,5 zakken.

Tegenover deze lage waardering staat wel een bovengemiddeld risicoprofiel. Ferro opereert op cyclische markten en zeilt met een schuldgraad van 2,7 scherp aan de wind. Bij een stevige recessie komt de maximale leverage van 4,35 in de bankconvenanten in zicht. Niettemin beschouwen wij Ferro als een kansrijke, zij het wat speculatievere belegging.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!