Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 28 jun 2018 16:15

Blij met lagere beurskoersen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het tweede kwartaal is steevast het belangrijkst voor de dividendportefeuille, aangezien dan verreweg het grootste deel van het jaarlijkse dividendinkomen wordt herbelegd. Zoals bekend keren met name Europese bedrijven, die vaak slechts één keer per jaar dividend betalen, hun dividend voor een belangrijk deel uit in de maanden april, mei en juni.

Voor de dividendportefeuille betekent dat momenteel een kaspositie van bijna €3.000, waarvan uiteraard het gros afkomstig is uit Europa dankzij het dividend van bijvoorbeeld Danone, Munich Re, Bayer, Sanofi en Thermador. Zoals gebruikelijk wordt dit dividend aan het einde van het kwartaal herbelegd, in dit geval dus tegen de slotkoersen van vrijdag 29 juni.

Qua timing komt dat dit jaar perfect uit, aangezien de koersen van veel aandelen recent een flinke tik hebben gehad. Dat betekent dat er – afgezien van de uitblinkende vastgoedaandelen – nog meer nieuwe stukken verkregen worden dan eerder dit jaar, wat op de lange termijn voor een nog groter totaalrendement zorgt.

Daarnaast biedt de koerstik een mooie kans om de portefeuille nog wat bij te sturen. Zo werd het Franse Arkema (zie de dividendspecial van volgende week) na de jongste koerdaling gekocht als vervanger van AkzoNobel. Ook werd de positie in twijfelgevallen Whitbread en Sodexo gesloten.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!