Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Deutsche Bank

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Biogen

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 14 jun 11:13

AT&T mag Time Warner overnemen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

ATT

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Disney

Advies
verkopen

Traditionele telecom- en mediabedrijven als AT&T, Verizon en Disney staan onder zware druk van de nieuwe mediabedrijven Netflix en Hulu. Klanten hebben steeds minder behoefte aan grote bundels en willen gerichte dienstverlening zoals video-on-demand. Distributie is niet meer de dienst waarmee het grote geld verdiend wordt. Daar dient inhoud (films, series en andere informatievoorziening) bij te komen. Vandaar dat AT&T, dat veel klanten verliest, een bod deed op Time Warner. De Amerikaanse staat was hiertegen uit vrees dat AT&T zo sterk zou worden dat exclusiviteit en hogere prijzen bedongen zouden kunnen worden in samenwerking met kabelaar Comcast, die al amusement aanbiedt via NBCUniversal.

Rechterlijke uitspraak gunstig voor AT&T

De rechter heeft de Amerikaanse staat echter in het ongelijk gesteld. Bij de rechter prevaleerde dat AT&T zich om bestaansredenen moet kunnen verzetten tegen Netflix en Co.

De toestemming voor deze verticale integratie zal een baaierd aan overnames in gang zetten. Disney heeft al een bod gedaan op Fox. Bekend is dat Comcast in afwachting van deze rechterlijke uitspraak geld heeft verzameld om over Disney’s bod heen te gaan. Verizon zit nu met lege handen. Van deze telecom- en internetgrootmacht mag verwacht worden dat hij zal reageren, wellicht in de richting van televisie (CBS) en film (Viacom), of beide.

Zelfs al komen er overnames, dan nog duurt het geruime tijd voordat AT&T, Verizon en Disney als overnemende bedrijven de afkalving van hun bestaande diensten via de telefoon en de kabel kunnen keren. Er zijn dan dus hoge kosten gemaakt voor baten die slechts geleidelijk zullen toenemen. Om die reden blijven de drie bedrijven in onze ogen voorlopig een onaantrekkelijke belegging.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles