Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Tips Menno van Hoven, 29 mei 2018 12:30

Tip: Dividendknaller waar de belegger het warm van krijgt

0 0 Leestijd ongeveer

Deze Amerikaanse producent van verwarmings- en koelingssystemen zal ook de komende jaren sterk blijven groeien.

Een met een beurswaarde van $8,5 mrd minder bekend, maar zeer interessant aandeel is het Amerikaanse Lennox International, producent van verwarmings- en koelingssystemen en airconditioning voor zowel huishoudens als commercieel gebruik.

Ruim de helft van de omzet ($3,84 mrd in 2017) wordt gerealiseerd met de verkoop van aircondioning en verwarmingssytemen voor huizen. Een kwart van de omzet is afkomstig van commerciële klanten, met installaties in kleinere kantoorgebouwen, restaurants, scholen en winkelcentra. De divisie koelstystemen, goed voor ruim 20% van de omzet, levert onder de merknaam Heatcraft Worldwide Refrigeration systemen voor koelschappen in bijvoorbeeld supermarkten, distributiecentra, winkels en restaurants. Lennox International haalde in 2017 met 90% het grootste deel van zijn omzet uit Noord-Amerika, aangevuld met 6% uit Europa en 4% uit Azië via Lennox India. Het bedrijf realiseert ruim een kwart van zijn omzet via nieuwbouw.

Uitblinker

Lennox laat al jarenlang mooie groeicijfers zien, met vorig jaar een 5,4% hogere omzet en een winst per aandeel van $7,92 (+14%). Voor het lopende boekjaar rekenen analisten op een ruim 28% hogere wpa van $10,15 per aandeel. Lennox blinkt, in lijn met de sterke winstgroei, ook uit qua dividend. Dit jaar wordt het dividend met liefst 25% verhoogd tot $0,64 per kwartaal, waarmee de uitkering in vier jaar tijd ruimschoots is verdubbeld.

De payout-ratio is laag en Lennox is met name zeer actief met de inkoop van eigen aandelen. Zo kocht het bedrijf in 2017 voor $250 mln aan eigen aandelen in, ruim het drievoudige van de totale dividendsom van $80 mln. Gezien de groeikansen (vooral internationaal), sterke cashflow en lage payout is een flinke groei van het dividend ook de komende jaren zeer realistisch.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!