Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 26 apr 2018 15:34

Meer dividend voor aandelen dividendportefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

De stroom aan (jaar)cijfers leverde in april ook op dividendgebied weer veel spektakel op. Voor de dividendportefeuille waren er drie aandelen die (opnieuw) hun dividend verhoogden, waaronder Unilever. Bekijk het jongste overzicht.

Unilever
Unilever, sinds de start in 2011 al een van de absolute steunpilaren van de dividendportefeuille, verhoogt het dividend met 8% tot €0,3872 per kwartaal. Bij een beurskoers van €45,64 is het geschatte rendement 3,2%. De eerstvolgende ex-dividenddatum is 3 mei.

DPA Group
Detacheerder DPA betaalt over 2017 een dividend van €0,02 per aandeel wat slechts een derde is van het dividend dat vorig jaar (€0,06) werd uitgekeerd. Bij de huidige koers van €1,64 is het geschatte rendement 1,2%. De ex-dividenddatum is 24 mei.

Pernod Ricard
De Franse producent van sterke dranken betaalt dit jaar een interim-dividend van €1,01 per aandeel, ruim 7% meer dan vorig jaar. De ex-dividenddatum is 4 juli. Het aandeel Pernod deed het de laatste jaren uitstekend op de beurs en biedt mede daardoor nog slechts een dividendrendement van 1,5%.

Ferrari
De officieel in Nederland gevestigde fabrikant van de bekende sportauto’s Ferrari N.V. betaalt in 2018 een dividend van €0,71 per aandeel. Dat geeft een geschat dividendrendement van 0,6% bij de huidige beurskoers van €121,88. Het aandeel doet het sinds de beursgang in oktober 2015 uitstekend met een koers die ruimschoots is verdubbeld.

Qualcomm
De producent van draadloze communicatieapparatuur verhoogt het dividend met bijna 9% tot $0,57 per kwartaal. Het geschatte dividendrendement is 4,9%. Het aandeel verliest dit jaar 21%, mede nadat het overnamebod van Broadcom werd afgewezen.

Parker Hannifin
Het in de dividendportefeuille opgenomen Parker Hannifin stelt allerminst teleur met een 15% hoger dividend van $0,76 per kwartaal. De maker van systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing voor onder meer de luchtvaartindustrie biedt momenteel een dividendrendement van 1,7%. Het dividend wordt nu al 62 boekjaren op rij verhoogd.

Goldman Sachs
Zakenbank Goldman Sachs betaalt zijn aandeelhouders dit jaar bijna 7% meer dividend. Goldman verhoogt het kwartaaldividend naar $0,75 per aandeel waardoor het geschatte dividendrendement op jaarbasis uitkomt op 1,3%. Bij een beurskoers van $246 is de marktkapitalisatie van Goldman $94 mrd. In 2018 verliest het aandeel een kleine 3%.

Procter & Gamble
Dividend Aristocrat Procter & Gamble verhoogt het dividend met 4% tot bijna 72 cent per kwartaal. Het is daarmee het 62ste opeenvolgende jaar dat het dividend wordt verhoogd door het bedrijf achter bekende merknamen als Gilette en Pampers. Op de beurs gaat het de laatste tijd zeer slecht met het aandeel Procter & Gamble, dat in 2018 tot dusver imiddels 20% verliest en rond de laagste jaarkoers noteert. Bij de huidige koers van $73 is het geschatte dividendrendement 3,9%. Net als veel sectorgenoten zit ook Procter in een lastig parket met margedruk omdat het hogere grondstof- en transportkosten niet kan doorberekenen aan de consument.

ADP
Ook Dividend Aristocrat Automatic Data Processing (ADP) verhoogt wederom het dividend. De marktleider op het gebied van salarisverwerking en HR-oplossingen keert in het tweede kwartaal een dividend van $0,69 per aandeel uit, bijna 10% meer dan in het eerste kwartaal. Het nieuwe dividendrendement is 2,4%. Op de beurs komt het aandeel ADP (beurswaarde $52 mrd) dit jaar nauwelijks van zijn plaats.

H.B. Fuller
De producent van lijmen en kitten, eerder dit jaar toegevoegd aan de dividendportefeuille, verhoogt het dividend met ruim 3% tot 15,5 cent per kwartaal. Bij een beurskoers van ongeveer $52 levert dat een dividendrendement van 1,3% op voor H.B. Fuller, dat het dividend nu 49 jaar op rij heeft verhoogd. Het aandeel, dat in 2018 3% inlevert, herstelde de afgelopen weken na een dipje tot minder dan $50.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!