Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 25 apr 2018 14:00

Welke fondsen met een hoog dividend adviseert u?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

U leeft van dividenduitkeringen en zoekt naar fondsen met een hoog dividend. Daarin staat u niet alleen. Er is vanwege de lage rente veel vraag naar dividendaandelen. 

Fondsaanbieders zijn hierop ingesprongen, en hebben veel nieuwe dividendfondsen op de markt gebracht. Zo heeft iShares een aantal goedkope ETF’ s in zijn stal die focussen op een hoog dividend.

Dividendfondsen Europa

Voor beleggers die geen valutarisico willen lopen, is de iShares Euro Dividend ETF het overwegen waard. De onderliggende index bestaat uit 30 aandelen uit de eurozone met het hoogste dividendrendement. Op basis van de uitkeringen over de afgelopen 12 maanden bedraagt het dividendrendement circa 4%. Hoewel aandelen met een zwakke dividendhistorie zijn uitgesloten, wordt de houdbaarheid van het dividend niet getoetst.

De iShares MSCI Europe Quality Dividend ETF richt zich op dividendaandelen in Europa en filtert daarbij ook nadrukkelijk op kwaliteit. Een screening op basis van onder meer het rendement op het eigen vermogen, de schuldgraad en het koersverloop moet bedrijven met negatieve dividendvooruitzichten buiten de index houden. Het dividendrendement ligt op ruim 5%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!