Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Erik Klooster, 19 apr 2018 12:02

Veertien aandelen om vaarwel te zeggen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Voor veertien Nederlandse aandelen geven we op op dit moment op basis van technische analyse een verkooptip. Slachtoffers zijn er over de hele linie, van kleinere aandelen tot grote beursfondsen.

Eén keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten op internet op basis van technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Onverminderd van kracht

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Accell
Accell gebukt onder aanhoudende verkoopdruk (15 februari 2018)
In de koersgrafiek van Accell is sinds het voorjaar van 2017 verkoopdruk zichtbaar. Eind vorig jaar werd hierdoor al de stijgende steunlijn, getrokken onder de laatste bodems, neerwaarts doorbroken.
Acomo
Acomo in negatieve spiraal (28 februari 2018)
Acomo laat een snel verslechterend technisch beeld zien. Vooral teleurstellend is de recente val onder het steunniveau op €23,50. Daarmee komt het aandeel in een negatieve spiraal terecht, met lagere toppen en bodems.
Aperam
Beeld Aperam in rap tempo verslechterd (5 april 2018)
Het technische beeld van Aperam is zo snel verslechterd dat we het aandeel niet langer op ‘houden’ kunnen laten staan. De verslechtering zette in de tweede helft van vorig jaar in.
BAM
BAM vliegt uit de bocht (14 december 2017)
BAM heeft met een explosieve beweging het startschot gegeven voor een nieuwe dalende trend. De afgelopen weken was het technische beeld al kwetsbaar. BAM vliegt uit de bocht.
Beter Bed
Beter Bed toch weer in negatieve spiraal (30 november 2017)
Beter Bed leek eind oktober te ontsnappen aan de negatieve spiraal waarin het aandeel al lange tijd gevangen zat. Met een krachtige opmars doorbrak het de dalende trend. In een mum van tijd is de koopinteresse echter als sneeuw voor de zon verdwenen.
GrandVision
GrandVision op zoek naar dieptepunt (1 februari 2018)
GrandVision ziet het technische beeld snel verslechteren. Maandenlang weerhield het steunniveau rond €20,50 het aandeel van een verdere koersdaling. Dat dit niveau uiteindelijk moest wijken is niet verrassend.
ING
ING ziet koers verder verslechteren (29 maart 2018)
Wij hadden ING enkele weken geleden al van de kooplijst gehaald en op ‘houden’ gezet. De bank was bezig met de vorming van een toppatroon. Nu dit patroon recent is afgerond moet het advies verder neerwaarts worden bijgesteld naar ‘verkopen’.
KPN
KPN heeft last van malaise in telecomsector (20 februari 2018)
Technisch gezien presteert de telecomsector niet goed en dat is ook te merken aan de koersbeweging van KPN. Het telecombedrijf heeft last van de malaise en is uit het stijgende trendkanaal gezakt.
Philips Lighting
Philips Lighting verspeelt kansen (15 maart 2018)
Philips Lighting verdient geen houdadvies meer. Dit vanwege het neerwaarts trendkanaal dat zich het afgelopen jaar heeft gevormd. Nadat de koers halverwege 2017 door de stijgende steunlijn was gezakt, vormde zich een symmetrisch dalend trendkanaal.
Stern
Stern voltooit hoofd-en-schouderformatie (15 februari 2018)
Stern heeft recent een duidelijk verkoopsignaal afgegeven door een hoofd-en-schouderformatie te voltooien. Bij dit patroon wordt een hogere top gevolgd door een lagere top, meestal ter hoogte van de linkerschouder.
TomTom
TomTom zet alle signalen op rood (15 februari 2018)
TomTom toont een verslechterd technisch beeld. In oktober vorig jaar zakte de koers door de stijgende steunlijn. Daaraan voorafgaand had het aandeel een patroon van gelijkblijvende toppen ingezet.
Unibail Rodamco
Unibail-Rodamco krijgt nieuw koersdoel (15 februari 2018)
Unibail-Rodamco kon lange tijd standhouden boven de horizontale steun van €203,50. Maar de koers van het vastgoedaandeel is daar nu onder gezakt, met alle gevolgen van dien voor het advies.
Value8

Value8 nog niet interessant (16 november 2017)
Value8 hebben wij meer dan twee jaar geleden van een verkoopadvies voorzien. Beleggers die het aandeel destijds uit de portefeuille hebben gehaald, is veel leed bespaard gebleven

Wereldhave
Wereldhave stelt iedereen teleur (8 februari 2018)
Wereldhave leek vastgeroest binnen een duidelijk gedefinieerde bandbreedte. De bovengrens daarvan lag rond €44,50, terwijl de ondergrens werd gevormd door meerdere koersbodems rond €38,50.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!