Drie redenen om optimistisch te zijn over Spotify - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 15 apr 09:00

Drie redenen om optimistisch te zijn over Spotify

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Stifel is begin april begonnen met volgen van Spotify, met een koopadvies en een koersdoel van $180.

Het Zweedse bedrijf is de grootste muziekstreamingsdienst ter wereld. Stifel stelt vast dat Spotify deze positie heeft weten te veroveren ondanks de concurrentie van bedrijven als Amazon en Apple.

300 miljoen gebruikers

De analisten verwachten dat Spotify zijn concurrentievoorsprong zal vasthouden. Het grote muziekaanbod tegen een maandelijkse vergoeding van $9,99 vindt Stifel een van de beste deals op het internet. Dit zou het bedrijf in staat moeten stellen om het aantal maandelijks actieve gebruikers te verhogen van 160 miljoen in het vierde kwartaal van 2017 naar 300 miljoen in 2021, waarvan er 159 miljoen tegen die tijd betalende gebruikers zijn.

De groei van de muziekdienst zal wel gepaard moeten gaan met winstgevendheid. Stifel verwacht dat de Zweden vanaf 2020 voor het eerst winstgevend zullen zijn en de operationele marge op langere termijn uitkomt boven de 11%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles