Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Christian Slagter, 14 apr 2018 15:15

Pictet wijzigt visie op verschillende beleggingsmarkten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Pictet stelt dat onder meer de dreigende handelsoorlog tussen de VS en China en lagere wereldwijde economische groei hebben geleid tot enige turbulentie op de financiële markten. De analisten denken echter niet dat dit zal uitmonden in een grote financiële storm.

Niemand heeft baat bij een handelsoorlog, en daarom rekent Pictet op een compromis. Daarnaast zijn de economische verwachtingen niet zo verontrustend als gedacht. De huidige wereldwijde economische groei ligt immers op 3,6%. De analisten verwachten dat de VS in het tweede kwartaal de marktverwachtingen zullen overtreffen. Amerikaanse belastinghervorming zal investeringen aanwakkeren, zo is de verwachting.

Voorzichtig zijn met Japanse aandelen

In deze tijden moeten beleggers goed kijken naar assetallocatie in plaats van overhaast in en uit bepaalde beleggingscategorieën te stappen. Pictet is neutraal over aandelen en stelt dat Amerikaanse aandelen wereldwijd het duurst zijn. De analisten adviseren daarnaast om voorzichtig te zijn met Japanse aandelen. De groeiverwachtingen zijn op lange termijn weliswaar goed, maar de Japanse economie heeft de afgelopen maanden momentum verloren in met name export- en bouwactiviteiten. Japan behoort nog wel tot de goedkoopste aandelenmarkten ter wereld en structurele trends blijven positief. Pictet ziet echter meer kansen in de eurozone vanwege robuuste groei van de bedrijfswinsten.

Op sectorniveau zijn de analisten positief over energieaandelen. De olieprijs zal waarschijnlijk gesteund worden door een zwakke dollar en geopolitieke spanningen in Iran en Venezuela. Sinds halverwege 2017 zijn energieaandelen niet alleen achtergebleven op de wereldwijde aandelenmarkt maar ook bij de olieprijzen, die in deze periode met meer dan 60% zijn opgelopen. Pictet verwacht dat energieaandelen dit gat snel zullen dichten.

Techaandelen nog niet aantrekkelijk

Verder zijn technologieaandelen goedkoper geworden. Hun waarderingen zijn volgens Pictet echter nog altijd niet aantrekkelijk genoeg om er positief over te worden, vanwege onder meer de angst voor nieuwe wetgeving. Pictet blijft wel optimistisch over de winstverwachtingen voor de technologiesector op de langere termijn, maar volgens de analisten is dit al ingeprijsd in de aandelen.

Verder is Pictet negatief over obligaties omdat deze het effect ondervinden van het strakkere monetaire beleid, terwijl de mening over goud is verhoogd naar positief om zo te anticiperen op een mogelijk verdere daling van de dollar. Pictet blijft neutraal over de dollar en vindt de yen koopwaardig. Gezien de nervositeit onder beleggers en de kans op marktschokken geven de analisten tot slot ook de voorkeur aan cash.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!