Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 28 mrt 2018 14:06

Superaandeel van eigen bodem

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De komende weken gaan veel aandelen van eigen bodem ex-dividend. In het omslagverhaal over Nederlands dividend van deze week komen verschillende Nederlandse aandelen aan bod, zowel in positieve als negatieve zin, waaronder AkzoNobel, Besi, HAL Trust en Amsterdam Commodities.

Onder meer Be Semiconductor Industries staat in de spotlights met een voorbeeldig dividendbeleid. Besi keert elk jaar feitelijk alles wat overblijft nadat de noodzakelijke investeringen gedaan zijn uit aan de aandeelhouder. Wat voor Besi natuurlijk helpt is een ijzersterke balans die het bedrijf door de jaren heen zelf heeft gecreëerd en waarmee consequent zeer zorgvuldig wordt omgesprongen door het management. Met een dergelijke uitgangspositie is het niet meer dan normaal dat je alle overtollige cash die binnenkomt jaarlijks weer teruggeeft als dividend aan de aandeelhouders. Oppotten zoals bij veel Amerikaanse techbedrijven heeft weinig zin en een maximaal dividend is, zeker bij een steeds verder oplopende beurskoers, het beste alternatief. Immers kun je dan als aandeelhouders zelf besluiten wat je doet met jouw aandeel in de winst, of dat nu herbeleggen of elders investeren is.

In lijn met de resultaten groeide ook het dividend de laatste jaren explosief (+2000% sinds 2013). Dit jaar keert het bedrijf een recorddividend uit van €4,64 per aandeel. Ter illustratie: Vijf jaar geleden, in 2013, kon u een aandeel Besi nog kopen voor een koers van €6,50. Bij de huidige koers van €88 biedt dit voor Nederlandse begrippen unieke aandeel ondanks een enorme koerssprong nog steeds een fraai rendement van 5,4%.

LEES OOK: Bomvolle ex-dividend agenda

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!