Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 27 feb 2018 11:25

Dividendcolumn: Nóg sterkere focus op groei

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

In februari werd een flinke kwaliteitsslag gemaakt voor de dividendportefeuille. Er was  een flink aantal wijzigingen, waarbij dankbaar werd geprofiteerd van de correctie op de beurzen. Bij de huidige samenstelling, en zeker bij de jongste aankopen, staat groei centraal.

Nog nooit eerder voerde ik in een dusdanig kort tijdsbestek zoveel wijzigingen door binnen de dividendportefeuille. In februari maakte ik dankbaar gebruik van de forse terugval op de beurzen. Daardoor konden veel pareltjes tegen een minimaal 10% lagere koers gekocht worden. Die mogelijkheid greep ik dan ook met beide handen aan.

Danone voor Nestlé

Als gevolg van de wijzigingen, die ‘real-time’ gevolgd konden worden via Twitter, is er een flinke kwaliteitsslag gemaakt binnen de dividendportefeuille. Daarbij ligt er nu vooral nog meer nadruk op dividendgroei. Zo werd Nestlé, dat dit jaar het dividend met slechts 2% verhoogt, ingeruild voor Danone. Laatstgenoemde gaat in 2018 bijna 12% meer uitkeren. Daarnaast heeft het een veel beter groeiprofiel op langere termijn. Een hoog dividendrendement is leuk, maar groei is veel belangrijker. Dat geldt zeker als je belegt voor de lange termijn.

Bij de huidige samenstelling biedt de dividendportefeuille een mooi dividendrendement van 2,4%. De voor dit jaar geschatte groei is minimaal 10%, in lijn met de laatste vijf jaar. Bij consequent herbeleggen levert dat over een lange periode (van bij voorkeur minimaal twintig jaar) een veelvoud op van een portefeuille die een hoger startdividend heeft, maar een aanzienlijk lagere dividendgroei.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!