Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 27 okt 2017 10:02

Besi blijft uitblinken

0 0 Leestijd ongeveer

Het normaal gesproken zwakkere derde kwartaal van chipmachinefabrikant Besi was behoorlijk goed. De omzet was 68,9% hoger dan vorig jaar, en maar 6,3% lager dan in het uitstekende voorgaande kwartaal. De nettowinst lag zelfs hoger dan in het tweede kwartaal.

Dat komt volgens de Ceo van Besi, Richard Blickman, vooral door de positieve gang van zaken in de sector: ‘De orderintake is gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat is een teken dat de sector zich beter ontwikkeld heeft dan verwacht. Wij zijn een kleine vis in een kleine vijver, wij dobberen rustig mee.’

Volgens Blickman valt het niet te zeggen of de relatief sterke orderstroom van dit moment komt door het naar voren halen van bestellingen die anders in de eerste helft van 2018 waren binnengekomen. Volgend jaar zou ook positief kunnen uitpakken: ‘Onderzoeksbureau VLSI heeft goed zicht op de markt. VLSI heeft al drie keer de verwachtingen positief bijgesteld en verwacht ook voor 2018 groei.’ Blickman ziet drie krachten die de sector nu vooruit helpen: ‘De eerste is de computerwereld. Daar gaat alles nu naar de cloud, en daar zijn processoren en geheugenchips voor nodig. Dan zijn er de mobiele internetapparaten, waaronder smartphones, en ten slotte de automotive-sector. Dat zijn de drie grote trekpaarden.’

Adviesverhoging

Wij hebben niet zo lang gelden het advies op Besi verlaagd naar ‘houden’. De belangrijkste reden was dat we een afkoeling verwachtten na de enorme groeispurt. Maar de huidige opgaande beweging in de sector, en bij Besi, duurt langer dan we dachten. We verhogen vanwege de meevallende resultaten en verwachtingen onze wpa-taxaties voor dit en volgend jaar naar respectievelijk €4,20 (was 3,20) en €4,50 (van 2,50).

Uitgaande van deze getallen is de k/w minder dan 15. Financieel stond en staat Besi er uitstekend voor. Het aandeel is weliswaar flink opgelopen, maar daarmee is het nog niet duur. De feiten dwingen ons om onze mening te herzien: we verhogen ons advies naar ‘kopen’.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!