Updates

Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASM Lithography

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 12 okt 2017 15:03

Dividendtip: groeiaandeel met veel potentieel

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASM Lithography

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

De Amerikaanse IT-dienstverlener CDW Corp profiteert volop van de groeiende investeringen van bedrijven in nieuwe technologieën. Naast een forse koersstijging werden beleggers de voorbije jaren extra beloond in de vorm van dividend en aandeleninkoop.

CDW Corporation (ticker CDW), voorheen Computer Discount Warehouse, keerde in 2013 terug op de beurs, nadat het in 2007 voor $7 mrd was gekocht door durfinvesteerders. De IT-dienstverlener, die buiten Canada en het Verenigd Koninkrijk vooral actief is in de VS (90% van de omzet) bedient zowel overheidsinstanties als het bedrijfsleven met vooral een sterke positie in het midden- en kleinbedrijf.

Groeiende vraag

CDW verzorgt, naast de Amerikaanse overheid, met zijn geïntegreerde oplossingen en diensten de IT-infrastructuur voor onder meer universiteiten, de gezondsheidszorgsector en ondernemingen vanaf ongeveer 100 medewerkers. Het bedrijf profiteert daarbij volop van de groeiende vraag naar clouddiensten, virtualisatie, data(center)gebruik en gespecialiseerde beveiligingsoplossingen.

Afgezien van een eenmalige dip in 2009 tijdens de kredietcrisis, weet CDW al jaren op rij groei te realiseren, met een omzet die van $4 mrd in 2001 steeds verder opliep, tot bijna $14 mrd vorig jaar (de omzet over 2016 groeide met 7,7% tot $13,98 mrd).

Op langere termijn blijven de vooruitzichten sterk voor CDW, dat qua omzet minder dan 5% van de totale potentiële markt van $290 mrd in handen heeft. Met name de publieke sector ($1,9 mrd omzet in 2016) en de sector healthcare ($1,7 mrd) laten sterke groeicijfers zien voor CDW, dat het grootste deel ($5,9 mrd) van zijn omzet behaalt via bedrijven met minimaal 250 medewerkers. Canada en het Verenigd Koninkrijk waren vorig jaar goed zo’n 10% ($1,4 mrd) van de totale omzet.

Dat het aandeel CDW het de laatste jaren uitstekend doet op de beurs (in 2017 stijgt het aandeel 32%) is gezien de onderliggende resultaten niet vreemd. Toch is er op langere termijn nog genoeg potentieel, ook nabij de hoogste koers ooit (het aandeel sloot woensdag op $69,04).

Voor het lopende boekjaar (december 2017) rekenen analisten gemiddeld op een omzet van ruim $15 mrd (+7,7%) voor CDW bij een 50% hogere winst per aandeel van $3,84.

Aandeleninkoop en dividend

Aandeelhouders hebben, nog afgezien van de flinke koersstijging (zie grafiek) weinig te klagen. CDW hanteert een progressief dividendbeleid en koopt daarnaast jaarlijks een flink deel van het aantal uitstaande aandelen in.

Qua ‘capital allocation’ is CDW een schoolvoorbeeld voor veel andere bedrijven. Sinds de eerste dividendbetaling in 2013, werd het dividend jaarlijks met grote sprongen verhoogd, met als laatste wapenfeit een verhoging van bijna 49% tot $0,16 per kwartaal eind vorig jaar. Beleggers mogen ook de komende jaren rekenen op forse aanvullende dividendverhogingen.

De payout ratio bedroeg over 2016 slechts 19% en valt dit jaar, ondanks de sterke verhoging, terug tot een geschatte 17% op basis van de voor dit jaar geschatte wpa. CDW streeft er voorts naar om de na dividend en M&A (overnames) resterende vrije kasstroom volledig te spenderen aan aandeleninkoop, waarbij de schuldratio constant wordt gehouden.

Kwaliteit heeft een prijs

Net als bij veel kwalitatief sterke aandelen, is ook de koers van CDW de laatste jaren fors opgelopen. Wie nu instapt, moet zich dan ook realiseren dat hij, net als bij veel andere aandelen uit met name de technologiesector, koopt tegen een hoogste koers ooit. Na een koersstijging van 32% dit jaar noteert het aandeel CDW momenteel tegen een k/w van ruim 18 en is het dividendrendement teruggevallen tot 0,9%. De kans is echter groot dat het dividend dit jaar nog met dubbele cijfers wordt verhoogd. Bij een (zeer realistische) dividendverhoging van 25% volgende maand komt het dividendrendement dan weer uit op bijna 1,2%.

CDW Corporation (NYSE_
Ticker CDW
Koers 17/8/2017 $69,04
Rendement 2017 +32,5%
Beurswaarde $10,7 mrd
Kwartaaldividend $0,16
Dividendrendement 0,9%
k/w 2017 (t) 18
Laatste dividendverhoging (2016) +48,8%
Sector Technology

Analisten zijn erg positief over CDW, met momenteel negen koopadviezen en vier houdadviezen. Het gemiddelde koersdoel van $70 ligt echter slechts een fractie boven de huidige beurskoers. Het aandeel is dan ook vooral koopwaardig voor de langere termijn, waarbij tussentijdse koersdalingen (en die gaan er ook voor dit aandeel nog wel een keer komen) allicht nog betere instapmomenten gaan opleveren.

Een enigszins vergelijkbaar aandeel is overigens het Noorse Atea, dat ruim een jaar geleden werd getipt in het Dividend E-magazine.

Tekst: Menno van Hoven, 12 oktober 2017

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles