Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Opinie Hildo Laman, 6 okt 2017 11:20

Afvallers en verdubbelaars

0 0 Leestijd ongeveer

Het blijft maar goed gaan op de aandelenmarkten. Maar dat wil niet zeggen dat elk aandeel daarvan profiteert. Dit jaar worden aandelen van bedrijven die met niet zo goed nieuws komen genadeloos afgestraft. AND is een van die aandelen, tot mijn spijt. Maar twee anderen die min (Besi) of meer (S&T) verdubbeld zijn maken dit verlies meer dan goed.

AND International Publishers (29 september: €7,80)
In het eerste halfjaar heeft AND maar amper omzet binnen weten te halen. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat de koers fors onderuit is gegaan. Geruchten dat het digitale kaartenbedrijf iets zou gaan doen met Apple zorgde voor een opleving van het aandeel, maar lang niet genoeg om een positief rendement te kunnen laten zien. AND is een speculatieve belegging op dit moment. Het is actief in een segment waar nu veel fantasie in zit; digitale kaarten. Vooral de ontwikkeling van de zelfrijdende auto is een gebied waar AND een rol in zou kunnen spelen die veel omzet kan gaan opleveren. Veel toekomstmuziek dus, maar weinig zekerheden. Het advies op AND is ‘verkopen’, en ik vind dat ook het meest passende advies vanwege het hoogst onzekere karakter. AND gaat daarom uit mijn selectie.

Besi (29 september: €58,85)
Besi is het op één na best presterende aandeel van de Nederlandse midkap index, en ook binnen mijn selectie neemt Besi de tweede plaats in. Bedrijfsmatig gaat het bijzonder goed met Besi. Desondanks is het advies op Besi nu ‘houden’ geworden. De chipsector is en blijft cyclisch. Ik denk dat het goed mogelijk is dat bedrijven zoals Besi een wat minder goed jaar tegemoet gaan. Wat minder goed is nog geen drama, daarom lijft Besi dan ook gewoon in mijn tiplijst staan.

Gilead (29 september: $81.02)
Dit aandeel heeft eindelijk een aardige opleving gemaakt. Helaas heeft de koers van de dollar nog altijd een fors negatieve invloed op het rendement in euro’s. Eind augustus werd bekend dat Gilead Kite Pharma zal gaan overnemen. Beleggers reageerden positief op deze aankondiging, omdat er door de overname mogelijk weer groei behaald kan worden. Het is mogelijk dat er bij beleggers nu meer vertrouwen ontstaat in Gilead, waardoor de koers verder kan oplopen. De waardering is namelijk nog altijd laag. Ik houd Gilead daarom ook nog aan voor het laatste kwartaal.

S&T (29 september: €18,62)
Dit Oostenrijkse aandeel is een zeer succesvolle tip gebleken. Het is dit jaar gefuseerd met Kontron, hoewel het in de praktijk meer een overname is. Daardoor is het bedrijf zo ongeveer verdubbeld in omvang. Dit schaalvoordeel is een mogelijke verklaring voor de grote populariteit van het aandeel dit jaar. Maar ik denk dat het ‘internet of things’ eveneens een belangrijke rol heeft gespeeld. S&T haalt een flink deel van de omzet uit dit gebied. De voorspellingen zijn dat internet of things een steeds grotere sector zal worden. Daardoor zijn beleggers bereid een hoge waardering aan S&T toe te kennen. Ik ben natuurlijk tevreden met het resultaat, maar ik vind de stijging te verleidelijk om te laten liggen. Daarom verkoop ik S&T, dat daarmee uit mijn tiplijst verdwijnt.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ