Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Advies Freek Tewes, 2 mei 2017 11:18

TKH komt sterk uit startblokken

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het vierde kwartaal was een voorbode van wat komen ging. Het eerste kwartaal bevestigt de goede gang van zaken: 2017 wordt een topjaar voor TKH.

TKH maakte dinsdag zeer sterke eerstekwartaalcijfers bekend. De omzet steeg met 13,5% (10,9% autonoom) tot €359,7 mln. De ebita lag 26,1% hoger op jaarbasis en kwam uit op €39,3 mln bij een operationele marge die opliep van 9,8 tot 10,9%. Alle drie de segmenten van TKH lieten een solide autonome groei zien. Bij Telecom Solutions was sprake van een autonome omzetgroei van 13,9%, bij Building Solutions van 12,6% en bij Industrial Solutions van 8,7%. De laatste leverde ook de grootste bijdrage aan de ebita. Bij de jaarcijfers spraken wij al de verwachting uit dat TKH gaandeweg dit jaar steeds beter zal gaan draaien. De investeringen in glasvezelnetwerken in Europa en China zullen verder toenemen, waarbij voor TKH met name Europa van belang is. Industrial Solutions – bekend van de bandenbouwsystemen – liet in het vierde kwartaal vorig jaar al een opmerkelijk sterke opleving zien.

Topkwartaal bandenbouw
Industrial Solutions liet een omzetstijging zien van 10,8%. Binnen het subsegment Connectivity Systems steeg de omzet vooral door een toename van de vraag naar robotkabelsystemen. Bij het subsegment Manufacturing Systems (bandenbouwmachines) was sprake van een fors hogere orderintake. In het vierde kwartaal liet deze al een flinke versnelling zien tot €89 mln, waarbij de marge van Industrial Solutions in de tweede jaarhelft op een recordhoogte van 15,3% lag. In het eerste kwartaal van 2017 bedroeg de orderintake zelfs €114 mln, wat een recordbedrag is. Na een periode van terughoudendheid qua investeringen herstelde de orderintake van China. Daarnaast groeide het marktaandeel van TKH binnen de top-5 van bandenbouwers. Wij verwachten – als eerder vermeld – dat de markten van TKH op kwartaalbasis verder zullen aantrekken. Met name op het gebied van glasvezel en bandenbouw gaan wij uit van een sterke groei dit jaar. Wij handhaven dan ook ons koopadvies.

 

Lees ook: Stevig prijskaartje voor VolkerWessels


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!