Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Opinie Karel Mercx, 6 apr 2017 13:55

Lezersvraag: Is beleggen in robots en automatisering interessant?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen

Een van grootste kostenposten van bedrijven zijn medewerkers. Kunstmatige intelligentie en automatisering maken grote groepen medewerkers overbodig. In 2017 zijn chatbots al in staat om betere klantenservice te bieden dan mensen. Het is een kwestie van tijd voordat er vrachtwagens gaan rijden zonder bestuurder. Onze favoriet om deze trend te bespelen is de ROBO-STOX Global Robotics and Automation GO UCITS ETF (ISIN Code: DE000A12GJD2). In deze ETF zitten 86 aandelen met een gemiddelde beurswaarde van 3,3 mrd. De gemiddelde koers-winstverhouding is 59. Op het eerste gezicht is dit hoog, maar het zijn allemaal bedrijven die hard groeien en waarvan de grootste groei nog moet plaatsvinden. De vraag is of dit soort bedrijven ooit op een lagere koers-winstverhouding zal noteren. De aanbieder ETF Securities heeft vanwege de toestroom van beleggingen de kosten van de ETF onlangs verlaagd van 0,95 naar 0,8%. ETF Securities koopt 100% van de onderliggende stukken aan, er is dus geen synthetische replicatie. Het beheerd vermogen van de ETF is €417 mln. Let op: de koersen van dit soort speculatieve beleggingen bewegen meer dan een standaardaandeel.

Lees ook: Wat is uw oordeel over beleggingsfonds Bright New World?


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!