Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 17 nov 2016 08:30

DeGiro wint voor derde jaar op rij brokeronderzoek

0 0 Leestijd ongeveer

Het brokeronderzoek van Beleggers Belangen levert geen nieuwe winnaar op. Tegenover één partij (Today’s) die niet actief meer is op de brokermarkt, staan twee nieuwelingen: iDealing en IG. Extra aandacht gaven we dit jaar aan obligaties en het terugvorderen van buitenlandse dividendbelasting.

Voor het achtste achtereenvolgende jaar presenteren wij hierbij het brokeronderzoek voor particulieren die via de website van hun broker(s) zelf beleggen. In dit onderzoek naar kosten, handelsmogelijkheden, service en gebruiksgemak van de belangrijkste in Nederland actieve brokers hebben we ook dit keer weer een speler minder; de brokeractiviteiten van Today’s zijn begin dit jaar overgenomen door TradersOnly en zijn dus voor dit onderzoek niet meer relevant. De onderzoeksopzet is in grote lijnen hetzelfde als in de voorgaande jaren.


Bekijk nu de resultaten van het Brokeronderzoek 2018


Voor de kosten berekenden we met peildatum 1 oktober 2016 de transactie-, dividend- en servicekosten en het bewaarloon. We deden dit voor de portefeuille die we ook de afgelopen jaren gebruikten voor dit onderzoek en voor de modelportefeuille met Nederlandse aandelen die we sinds 2013 bijhouden.
We willen benadrukken dat ons kostenklassement – en daarmee voor een belangrijk deel het eindklassement – derhalve is gebaseerd op twee specifieke beleggingsportefeuilles op het tijdstip van de peildatum. Ons onderzoek is dus per definitie een momentopname, en anders samengestelde portefeuilles hadden tot een ander klassement kunnen leiden. Ons kostenklassement is zodoende ook niet bij iedere portefeuille maatgevend.

Voor de beoordeling van de handelsmogelijkheden, het gebruiksgemak en de service maakten we gebruik van eigen accounts of proefaccounts. Hier en daar hebben we op dit vlak wel wat andere maatstaven gebruikt dan vorig jaar. Een verschil is bijvoorbeeld dat we dit jaar de handelsmogelijkheden voor obligaties hebben onderzocht. Apart besteden we daarnaast nog aandacht aan de service die brokers bieden om buitenlandse dividendbelasting terug te halen.

Net als vorig jaar is DeGiro als winnaar uit de bus gekomen. Lynx en TradersOnly delen de tweede plaats. iDealing maakt met een vijfde plaats een verdienstelijk debuut. De einduitslag hebben we ook dit jaar bepaald door uitsluitend de vier belangrijkste pijlers van dit onderzoek een wegingsfactor mee te geven. Alle voorgaande jaren lieten wij daarbij de kosten voor 60% meewegen, maar die weging is dit jaar verlaagd naar 50%. Handelsmogelijkheden (25%), gebruiksgemak en service (samen 25%) bepalen dit jaar dus in iets hogere mate de eindrangschikking dan voorgaande jaren.

Het onderzoek en de rangschikkingen hebben geen betrekking op de bedrijfsvoering of de voorwaarden van de brokers, en we raden u dan ook aan om die voorwaarden altijd goed te bestuderen.


iDealing zorgt voor reuring
Het zal niet verbazen dat nieuwkomer iDealing voor Nederlandse en Euronext-aandelen dit jaar de goedkoopste broker is. Voor Amerikaanse aandelen ligt dit heel anders, en toch is iDealing overall de winnaar van het kostenonderdeel. Van de grootbanken is ING wederom de goedkoopste.
Lees meer

Handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service
Beleggers hebben naast lage kosten ook andere wensen, zoals flexibiliteit, grote beschikbaarheid van diverse producten of allerlei financiële informatie. Dit soort aspecten houden we over drie onderdelen verdeeld tegen het licht.
Lees meer

Wat doen brokers aan buitenlandse dividendbelasting voor particuliere beleggers?
Op de redactie van Beleggers Belangen komen vaak vragen binnen die te maken hebben met de dienstverlening van brokers. Regelmatig gaat zo’n bericht gepaard met het verzoek om ‘dit mee te nemen in het brokeronderzoek’.
Lees meer


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!