Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 19 apr 2018 09:29

Lynx en TradersOnly delen eerste plaats in brokeronderzoek

0 0 Leestijd ongeveer

De negende editie van ons traditionele brokeronderzoek kent een nieuwe winnaar, of eigenlijk twee tegelijk. Bij de winnaar van de vorige editie, DeGiro, zijn de kosten en handelsmogelijkheden nog altijd ongeëvenaard, maar Lynx en TradersOnly maken het verschil op grond van hun uitstekende service en gebruikersvriendelijkheid.

Na 2017 te hebben overgeslagen, presenteert Beleggers Belangen weer het brokeronderzoek. Een jaarlijkse verkenning van de kosten, de handelsmogelijk­heden, de service en het gebruiksgemak van in Nederland actieve brokers. Voor zowel ervaren als beginnende beleggers bevat het onderzoek onafhankelijke, betrouwbare en dus onmisbare informatie om zo goed en goedkoop mogelijk te kunnen handelen. Ons laatste onderzoek publiceerden wij in november 2016.

 

Verborgen kosten

Iedere belegger, of die nu instapt met een startkapitaal van €100 of €100 miljoen, heeft een of meerdere brokers nodig om zelf actief aandelen of beleggingsfondsen te kunnen kopen of verkopen. Het brokeronderzoek biedt beleggers inzicht in de vaak verborgen kosten die gemoeid zijn met transacties in aandelen en beleggingsfondsen. Ook laten we per aanbieder zien in welke landen en instrumenten beleggers kunnen investeren. Beleggers Belangen heeft de kosten en handelsmogelijkheden onder de loep genomen door twee voorbeeldportefeuilles fictief aan te schaffen bij alle onderzochte brokers. De ene portefeuille bestaat louter uit Nederlandse aandelen. De andere is gevuld met buitenlandse beleggingen.

Op basis van de rangschikkingen van alle onderdelen bepalen we de winnaar van het brokeronderzoek. Net als in 2016 wegen de kosten voor 50%, de handelsmogelijkheden voor 25% en gebruiksgemak en service samen ook voor 25% mee.

Het is dit jaar de negende keer dat Beleggers Belangen het brokeronderzoek presenteert. Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de onderzoeksopzet in grote lijnen hetzelfde gehouden als de voorgaande keren.

Twee portefeuilles

Zoals iedere keer benadrukken we dat de klassementen zijn gebaseerd op twee specifieke beleggingsportefeuilles op het tijdstip van de peildatum. Dat is in dit geval 1 maart 2018. Ons onderzoek is dus per definitie een momentopname. Anders samengestelde portefeuilles hadden tot een ander klassement kunnen leiden. Ons kostenklassement is zodoende ook niet bij iedere portefeuille maatgevend.

Het onderzoek en de rangschikkingen hebben geen betrekking op de bedrijfsvoering of de voorwaarden van de brokers. We raden beleggers dan ook aan om die voorwaarden altijd goed te bestuderen.
In het onderzoek van 2018 komen de brokers Lynx, al meerdere keren winnaar, en TradersOnly als gedeelde nummers 1 uit de bus. De winnaar van 2016, DeGiro, volgt dit keer op de derde plaats. <

Lees het volledige brokeronderzoek

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ